Испанецът Рафаел Надал очаква труден мач срещу Григор Димитров в

...
Испанецът Рафаел Надал очаква труден мач срещу Григор Димитров в
Коментари Харесай

Надал: Григор е добър приятел и отличен тенисист

Испанецът Рафаел Надал чака сложен мач против Григор Димитров в третия кръг на шампионата на червени кортове от сериите "Мастърс " в Монте Карло с награден фонд 2,460 милиона евро.

Поставеният под №14 Димитров се наложи над французина Жереми Шарди със 7:6(3), 6:4, до момента в който 11-кратният първенец и трети в схемата Надал (Испания) започва с безапелационен триумф над аржентинския квалификант Федерико Делбонис с 6:1, 6:2.

"Изиграх стабилен меч. Резултатът е доста положителен. Той е добър състезател на клей. Не демонстрирах нещо необикновено, само че и не направих съвсем нищо неверно. Просто един стабилен дуел за мен и хубаво начало на шампионата. Мисля, че свърших това, за което бях излязъл на корта ", съобщи Надал.

34-годишният тенисист има 13 победи в 14 мача против българина. Те ще се срещнат за четвърти път в Монте Карло, като хасковлията е спечелил единствено един сет до момента - в първата им среща на четвъртфиналите през 2013 година, когато Надал победи с 6:2, 2:6, 6:4. Двамата играха и в предходните две издания на шампионата през 2018 и 2019 година, в които испанецът надви с еднакъв резултат - 6:4, 6:1.

"Имали сме страхотни мачове в предишното. В Мелбърн, несъмнено (б.а. визирайки успеха си в пет сета на полуфиналите на Откритото състезание на Австралия през 2017 година)...в Пекин, в Шанхай. Той е добър другар, ужасно момче и отличен тенисист. Ще бъде доста сложен тест за мен и то още във втория ми мач. За него ще бъде трета среща, по тази причина би трябвало да се приготвя. Надявам се да съумея. Вълнувам се, че още в толкоз ранна фаза на шампионата ще би трябвало да изиграя подобен сложен дуел ", добви още той.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР