Испанецът Рафаел Надал и норвежецът Каспер Рууд ще се изправят

...
Испанецът Рафаел Надал и норвежецът Каспер Рууд ще се изправят
Коментари Харесай

Рафаел Надал се цели към 14-а титла от Ролан Гарос

Испанецът Рафаел Надал и норвежецът Каспер Рууд ще се изправят един против различен във финала на Откритото състезание на Франция.

Надал, който преследва рекордна 14-та купа в Париж, за първи път от доста време насам не бе апетитен за любимец за трофея преди началото на шампионата, откакто не завоюва нито един от подгряващите шампионати в Монте Карло, Барселона, Мадрид и Рим, само че още веднъж потвърди за какво е " Кралят на клея ". Той имаше доста тежък път до финала, като след три рутинни победи в първите три кръга надделя 9-ия подложен Феликс Оже-Алиасим в пет сета, преди да се изправи против огромния си противник Новак Дожкович. Рафа съумя да си отмъсти за загубата в полуфиналите преди година и победи международния №1 в четири сета, а борбата му против №3 в схемата Александър Зверев приключи по противен метод, откакто германецът изкълчи гален и трябваше да се откаже, като преди този момент за повече от три часа игра двамата не бяха довършили даже и два сета игра, а Надал водеше със 7-6(8), 6-6.

От своя страна Рууд победи поредно Жо-Вилфред Цонга, Емил Руусувуори, Лоренцо Сонего, Хуберт Хуркач, Холгер Руне и Марин Чилич, като единствената му чиста победа пристигна против Руусувуори, а против Сонего той трябваше да наваксва закъснение от 1-2 в сетовете. Така 23-годишният тенисист доближи първия си край в шампионати от Големия шлем и се трансформира в първия норвежец, който ще играе в мач за купата на шампионат от огромната четворка.

Рууд до момента не се е изправял против своя кумир Надал, само че двамата познават играта си добре, защото норвежецът прекара няколко години в тенис академията на Рафа в Майорка. Макар и испанецът да е апетитен за безапелационен любимец, то Рууд също ще влезе със самочувствие в дуела, защото от началото на 2020-а година той е играчът с най-вече победи (65) и най-вече трофеи (7) на алено.

" Да играя против него във край от Шлема е особено. Надявам се и за него да е по този начин. Той е играл в доста финали, само че този път се изправя против собствен възпитаник от академията. Ще бъде забавен мач ", разяснява Рууд.

Пред Надал, който е спечелил всичките си 13 финала на Ролан Гарос до момента, ще се опита да вземе рекордна 22-ра купа от Големия шлем и да усили преднината си пред Джокович и Роджър Федерер, които имат по 20. За Рафа мачът ще бъде изключително прочувствен, защото той на няколко пъти призна, че това може да е последното му присъединяване в Откритото състезание на Франция, поради хроничната травма в стъпалото, която се утежнява в последните години.

Двубоят на корт " Филип Шатрие " в комплекса Ролан Гарос стартира в 16:00 часа българско време.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР