Испанецът Джон Рам завърши с финален кръг от три над

...
Испанецът Джон Рам завърши с финален кръг от три над
Коментари Харесай

Джон Рам спечели Мемориъл и окупира върха в ранглистата

Испанецът Джон Рам приключи с заключителен кръг от три над пар 75, с цел да победи на шампионата Мемориъл в Дъблин, Охайо, като по този метод смъкна и Рори Макилрой от върха в международната класация.

Рам се причисли към героя от детските си години Севе Байестерос като единствените испанци, които са достигали до първото място в света на голфа. Рам идолизира петкратният първенец в Мейджърите Байестерос, който си отиде от този свят на 54-годишна възраст от рак на мозъка. „ Невероятно е – това беше една от задачите ми от 13-14-годишна възраст. Севе е специфичен състезател, за мен е същинска чест да го вървя след. Наистина нямам думи, толкоз доста неща се въртят в главата и всички те не са свързани с голфа “, сподели разчувстваният първенец.

Рам завоюва за четвърта поредна година конкуренция от Американския професионален голф тур, финиширайки с -9 под 279 за шампионата, оставяйки втори зад себе си американеца Райън Палмър. Англичанинът Матю Фитцпатрик се подреди трети, а четвъртото място беше поделено сред австралиеца Джейсън Дей и различен англичанин – Мат Уолъс. Рам започва с преднина от четири удара, като задатъкът му доближи осем преди търна, само че последва загуба на четири удара в границите на пет дупки след боги на 10-а, двойно боги на 11-а и боги на 14-а, а Палмър се приближи на три удара от лидера. Последва обаче необикновен чип на 25-годишния испанец на 16-а дупка. Рам даже беше поздравен от уредника на шампионата – 18-кратния първенец от Мейджърите Джак Никлаус.

Голфърът беше осъден с два удара, защото телевизионни повторения демонстрираха, че топката се е преместила леко преди осъществяването на страхотния удар. Рам одобри наказването и макар него, съумя да удържи Палмър за купата и първото място в света. Мемориъл беше шестото състезание за сезона от Американския професионален голф тур – всички шампионати до тук се организираха без аудитория след завръщането на Тура през юни от тримесечно спиране поради пандемията от ковид. /БГНЕС
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР