Исмаил Асан, който заедно с приятеля си Митко уби по

...
Исмаил Асан, който заедно с приятеля си Митко уби по
Коментари Харесай

Потвърдиха присъдата на малолетен убиец от Асеновград

Исмаил Асан, който дружно с приятеля си Митко умъртви по свиреп метод 48-годишния Хайредин Юмер в Асеновград, ще лежи в пандиза 7 години и 10 месеца. Това е окончателното решение на магистратите от Върховния касационен съд.

Припомняме, че в нощта на 25 против 26 май 2019-а, няколко часа преди изборите за Европейски парламент, двама младежи от ромски генезис убиват невъзмутимо 48-годишния Хайредин Юмер, който се прибирал към у дома. Единият от пияните младежи скача върху главата на жертвата и смазва черепа му. За благополучие, наоколо има очевидци на бруталните подиуми, с помощта на които малолетните са наказани.

Непълнолетните другари Исмаил Асан и Митко Асенов живеят в Асеновград. Познават се от дребни, движат се в една компания с още няколко души. Често се събират в парка в кв. „ Зъбчето “.

В събота, 25 май 2019-а, е следващият „ ваучър “ навън. Към 17 часа Митко свършва работа. Малко по-късно звъни на Исмаил, с цел да се схванат и да отидат към парка. Изпиват дружно две огромни бутилки бира, след което се насочат към близкия супермаркет. Митко пазари за у дома, купува и водка. Тръгват към пейките, където съвсем всекидневно играят карти и се черпят с алкохол. Двамата другари заварват в парка Жулиета, Шабан и Смаил. Вади се тестето и стартира разпределяне. В играта остават единствено Исмаил и Жулиета. Следва нечовечен скандал. Трима се нахвърлят върху Исмаил и го удрят, упрекват го в машинация. Боят разделя шумната компания и по този начин приятелите Митко и Исмаил остават сами. Решават да си купят още алкохол, макар че към този момент са мъртвопияни. Вече е станало задоволително късно. Исмаил е сърдит поради абсурда и юмруците.

В същата нощ 48-годишният Хайредин Юмер е на посетители на брат си. Тръгва си преди среднощ и върви през парка към дома си, който е наоколо. Пиян и разгневен, Исмаил вижда силуета му и припознава в него един от нападелите си в мелето преди няколко часа. Скача против инцидентния минувач и му забива пестник в носа. Хайредин пада на земята и стартира да се дави в личната си кръв. Исмаил му взел борсетата, в която имал документи и телефон „ Нокия”, като я подал на Митко Асенов. Той пък я оставил на отсрещния тротоар и взел единствено мобилното устройство.

Непълнолетните нарушители пребъркали падналия мъж, като в джобовете му разкрили единствено 3 лв.. Взели ги и се изпарили от окървавения парк. През това време кръвта от счупения нос траяла да се стича. Приятелите си купили още алкохол от близкия магазин с откраднатите пари. Връщат се на мястото на престъплението след 15 минути. Хайретин лежал имобилен.

15-годишният Исмаил не се задоволил с юмрука в лицето. Той се върнал при жертвата си, твърдо решен да довърши започнатото. Събул си обувките и почнал да скача с боси крайници по главата на Хайредин, до момента в който му размаже черепа, след което, с цел да е сигурен, че Хайретин е мъртъв, го удушил с голи ръце. Смъртта е настъпила по изключително непосилен метод от счупената подезична кост и хрущял, потвърдиха експертизите.

лед убийството Исмаил лежащ в парка да спи, защото не можел да стои на краката си от изпития алкохол. Митко пък се прибрал у дома, откакто гледал безучастно по какъв начин убиват човек пред очите му.

За благополучие, има очевидци на кървавата покруса. Строителят Севинч Шабан се прибирал към дома си, когато видял по какъв начин Исмаил се е нахвърлил върху Хайредин.

На разпит пред съда очевидецът твърди, че е видял малолетния палач да скача върху главата на жертвата си. Вцепенил се от бруталната картина и осъзнал, че би трябвало да реагира, само че нямал телефон в себе си. Огледал се и видял наоколо спряло такси. Обяснил на водача Георги Тосков какво се случва и че би трябвало да се обадят на полицията. В същото време около мъжете минава патрулка. Таксиджията се втурнал след тях, с цел да им заяви за закононарушението.

Полицаите идват в парка. Там заварват натрупа на Хайредин, който безусловно е обезобразен. Лицето му е подуто, от очите и ушите му бликала кръв. До него стоял пияният Исмаил, по окървавени чорапи. Повтарял, че не бил отговорен и че идвал от болница. Малко по-късно униформените арестували и Митко Асенов. Прокуратурата повдигна обвиняване на Исмаил Асан за ликвидиране и обир, а на приятелката му - обир и за това, че не е опитал да предотврати нещастието.

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР