ИСЛЯМСКИ ПРОРОК Според ислямски трактовки Иисус Христос е роден от

...
ИСЛЯМСКИ ПРОРОК Според ислямски трактовки Иисус Христос е роден от
Коментари Харесай

Христос е бил ислямски пророк и извънземен?

ИСЛЯМСКИ ПРОРОК


Според ислямски трактовки Иисус Христос е роден от непорочна дева чрез намесата на Аллах, само че той е единствено оракул и дипломат като Адам и Мойсей преди него. Като дребен беседва с майка си Мириям на арабски език. По-късно споделя: „ Наистина аз съм раб Божий. Той ми даде Писанието и ме направи оракул! ”.

Мюсюлманите имат вяра, че Иисус прави чудеса, само че не имат вяра, че е Син Божий. Според тях господ дава на Иисус книгата Injeel, в която се съдържа божествена мъдрост, която отчасти и през днешния ден може да се открие в Нр- вия завет. Въпреки това мюсюлманите отхвърлят Библията, тъй като считат, че словото на Injeel е накриво спрямо изходното писание. Освен това не имат вяра, че Иисус умира на кръста или е погубен от смъртните, заявявайки, че Аллах го възнася при себе си на небесата.

ИЗВЪНЗЕМЕН

Съществуват и много теории че Иисус Христос в действителност е извънземен или хибрид сред извънземен и човек. Някои го асоциират с анунаки – богове и божества в шумеро-вавилонската митология, които актуалните теоретици на конспирацията считат за пришълци от планетата Нибиру.

Според тази доктрина Нибиру минава около земята един път на няколко хиляди години и тогава анунаките се намесват в процеса на човешкото развиване.

Предполага се, че Нибиру е Витлеемската звезда, а Иисус е роден от съюза сред човешка жена и представител на анунаките, отъждествени с архангел Гавриил в по-късни тълкования. Като полубог, Иисус претърпява своята екзекуция, след което е взет от извънземен транспортен съд на небето.

Марк Бенет, оглавяващ езотеричното общество „ Етериус ”, декларира: „ Смятаме, че разнообразни религиозни водачи в историята имат извънземен генезис. Иисус и Буда са пристигнали от Венера, Кришна – от Сатурн, а свети Петър – от Марс ”.

Източник: popantofi.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР