“Ислямска държава пое отговорност за взрива във влак на лондонското

...
“Ислямска държава пое отговорност за взрива във влак на лондонското
Коментари Харесай

Ислямска държава пое отговорност за взрива в лондонското метро

“Ислямска страна " пое отговорност за гърмежа във трен на лондонското метро, при който бяха ранени 29 души, предадоха Ройтерс и Франс прес. Съобщението бе публикувано от новинарския уебсайт Амак, пропагандния орган на джихадистката формация, в обществените мрежи.
 
Взрив избухна в 8.20 часа в петък сутринта във вагон на един от влаковете в региона на метростанция " Парсънс грийн " в Югозападен Лондон. Самоделно взривно устройство било оставено до вратата на вагон от композицията. То било в бяла пластмасова кофа, сложена в пазарска чанта.

Британските управляващи оповестиха, че броят на хората, постъпили за лекуване в болница след бомбения гърмеж в лондонското метро, е 29 души, съобщи Асошиейтед прес.

По данни на Националната здравна работа 21 пациенти са приети в болница и осем към този момент са изписани. Линейките на лондонската работа за незабавна помощ са транспортирали 19 души до лечебни заведения, множеството с леки пострадвания, а останалите са потърсили здравна помощ независимо.

Органите на реда преглеждат гърмежа като терористичен акт. От полицията приканиха хората да изпращат фотоси и фрагменти от случая.

След гърмежа в Лондон бяха въведени засилени ограничения за сигурност. Британските управляващи започнаха търсене за атентатора. Полицията съобщи, че към момента никой не е задържан за „ терористичния случай “, само че стотици детективи и служители на реда го търсят.

Британските сили за сигурност са разпознали обвинен за нападението в Лондон, твърди телевизия " Скай нюз ". " Източници от силите за сигурност споделят, че са разпознали обвинен, забъркан в бомбения атентат, благодарение на запис от охранителна камера ", съобщи в Туитър Марк Уайт, сътрудник на малкия екран.

ИД пое отговорността за всички терористични офанзиви, осъществени във Англия и други европейски страни през последните месеци.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР