Ислямска държава (ИД) може да създаде виртуална държава, каза европейският

...
Ислямска държава (ИД) може да създаде виртуална държава, каза европейският
Коментари Харесай

Експерт плащещо: ИД ще създаде халифат в нета

Ислямска страна (ИД) може да сътвори виртуална страна, сподели европейският специалист по киберсигурност Жил де Кершов, съобщи ТАСС.

След като джихадистите са изгубили иракския град Мосул и бъдат изгонени от сирийския Рака, те най-вероятно ще се трансферират в международната мрежа. " Аз персонално не изключвам вероятността мюсюлманските екстремисти да основат халифат (мюсюлманска страна, чийто началник има и всемирски пълномощия) в интернет.

ИД към този момент реализира огромни триумфи в пропагандата. Определено, доста атентатори, направили терористични актове в Европа, са се радикализирали без да стават от компютъра, а това на пропагандаторите е коствало напълно малко ", добави той пред белгийския в. Соар.

Публикацията на изявлението стана дни откакто Ирак разгласи, че си е върнал контрола върху северния град Мосул, които бе високомерен от ИД през 2014 година В момента най-големият обитаем пункт, намиращ се в ръцете на джихадистите, е сирийският град Рака. Днес бе обявено, че кюрдски милиции са почнали атака против екстремистите в историческата част на града.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР