Ислямисткото движение Хамас съобщи, че негови бойци водят тежки боеве

...
Ислямисткото движение Хамас съобщи, че негови бойци водят тежки боеве
Коментари Харесай

Хамас съобщи, че нейни бойци водят тежки боеве с израелски сили в Газа

Ислямисткото придвижване " Хамас " заяви, че негови бойци водят " тежки боеве " с израелски сили в северната част на линията Газа, където израелската войска прави сухопътни нахлувания от предходната вечер, съобщи Франс прес.

" В момента нашите бойци водят тежки боеве с окупационните сили с потребление на автоматизирани и противотанкови оръжия " , се споделя в изказването на бригадите " Изедин ал Касам ", въоръженото крило на " Хамас ".

Израелските сили " правят навлизане в северозападната част на Газа " , съгласно същия източник.

В предходно изказване групата сподели, че два израелски танка са се запалили, откакто са били улучени от нейните бойци, което армията не е удостоверила.

Израелските сили продължиха да нападат северна Газа с въздушен и артилерийски обстрел в неделя вечерта. Армията заяви, че войските са " разпознали редица терористи, излизащи от тунел " покрай граничния пункт Ерез и " се изправиха против терористите, които убиха и раниха ".

По-рано в неделя армията извести, че е нараснала броя на бойците, които се бият в линията Газа. В петък вечерта израелските бронирани сили и пехота започнаха да работят в Газа, а министърът на защитата Йоав Галант назова това " нова фаза " на войната против Хамас, провокирана от смъртоносните офанзиви против Израел на 7 октомври. Израелските сили са направили няколко по-малки по мащаб сухопътни нахлувания в Газа преди, само че настоящето е най-дългото им наличие на територията от експлоадирането на последното принуждение. 
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР