Искате да започнете да живеете по-здравословно, но не знаете как

...
Искате да започнете да живеете по-здравословно, но не знаете как
Коментари Харесай

Как да започнем своите първи стъпки към по-здравословен начин на живот?

Искате да започнете да живеете по-здравословно, само че не знаете по какъв начин да започнете? В това няма нищо неприятно или комплицирано. Нито пък е срамно да попитате. Важното е, че сте решили да извършите първата крачка към вашето по-здравословно всекидневие и сте решени да бъдете непрекъснати в неговото използване. Ето някои начални стъпки за начинаещи, които са лесни за съблюдаване и могат да ви донесат положителни резултати: 

1) Наспивайте се добре
 104-килограмов мъж отслабна с 34 кг и показа тайната на триумфа 104-килограмов мъж отслабна с 34 кг и показа тайната на триумфа
104-килограмов гражданин на индийския град Пуна, щата Махаращра, е измършавял с 34 кг за една година, написа изданието Times of India....

Първата стъпка е да започнете да си почивате добре. Важното е да се наспивате и да не се преуморявате. Липсата на сън е главен проблем на хората в наши дни. Това се отразява на концентрацията, метаболизма, настроението и като цяло на общото качество на живот. Погрижете си да имате задоволително сън. Това е отправната точка към вашето по-добро всекидневие. 

2) Махнете нездравословните храни от менюто си

Да, супер е да хапнеш един чипс или огромен дюнер. Или да отскочиш до веригата за бързо хранене за нещо пържено. Това обаче е много нездравословно за вас и организма ви в дълготраен проект. Отървете се от тези нездравословни храни и ще усетите, че ще започнете да се чувствате по-добре. Няма да сте толкоз подути и ще усетите смяна в талията след известно време.

3) Вкарайте повече придвижване в деня си
 Кога да ядем, с цел да отслабнем Кога да ядем, с цел да отслабнем
В опити да се управлява тежестта е значимо освен това, което ядем, само че и по кое време го вършим, настояват учени от Съединени американски щати. Върху метаболизма въздействат...

Опитайте да вкарате повече придвижване в деня си. Може да вървите пешком или да карате колело, да вършиме йога или да ходите на фитнес. Важното е да започнете от някъде и да сте непрекъснати. Няма потребност да се товарите прекалено и по-късно да се откажете след две седмици. Тренирайте с отмерено натоварване и следвайте рекомендациите на експерти като вършиме упражненията, с цел да не се контузите. 

4) Намалете нездравословните привички и напрежението

Много е мъчно да изключим напрежението в живота си. Дори е невероятно. И въпреки всичко има хора, които премислят нещата прекомерно доста. Какво ще се случи в случай че не съумеете да спазите оня период? Какво рискувате в случай че ви уволнят? Винаги може да си намерите друга работа, да предоговорите изискванията по заема си - обстановката рядко е безнадеждна. В допълнение към това намалете нездравословните си привички - пушете по-малко, пийте по-малко и се радвайте повече на живота. Толкова е просто. 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР