Искате да кажете на някого, че го обичате - направете

...
Искате да кажете на някого, че го обичате - направете
Коментари Харесай

Торта Червено кадифе

Искате да кажете на някого, че го обичате - направете го с торта

Необходими Продукти

● брашно - 250 г
● сол - 1/2 ч.л.
● какао - 2 с.л.
● масло - 115 г безсолно на стайна температура
● захар - 300 г
● яйца - 2 огромни
● ванилия - 1 ч.л. дестилат
● айран - 240 мл
● багра - 1/2 - 1 с.л. суха, сладкарска, алена
● оцет - 1 ч.л. ярък
● сода - 1 ч.л.
● сметана - 360 мл течна
● сирене - 200 г крема, от вида Филаделфия
● сирене - 250 г Маскарпоне
● ванилия - 3/4 ч.л. дестилат
● захар - 1 ч.ч. пресята пудра

Начин на подготвяне

Смесете брашното, какаото, боята и солта, след което ги пресейте. Разбийте маслото на стайна температура за няколко минути, прибавете захарта и бийте, до момента в който леко побелеят. Прибавете едно по едно яйцата при непрестанно бъркане, а по-късно и ванилията.

Към тази примес започнете да прибавяте на 3 пъти от брашнената примес и от айрана, като бъркате с дървена лъжица. Започва се с брашно и се приключва с брашно. Разтворете содата в оцета, до момента в който шупне и прибавете в сместа.

Разбъркайте за малко и незабавно изсипете тестото в 2 тавички с диаметър 20 см, които са намазнени, набрашнени и покрити с готварска хартия за печене. Блатовете се пекат в авансово загрята фурна за 175 градуса за към половин час. Изпечените блатове оставете да изстинат, след което извадете от формите, увийте ги във фолио и ги сложете на хладно в хладилника.

За да приготвите крема разбъркайте на мудни обороти крема сиренето и Маскарпоне-то, след което прибавете ванилията и пудрата захар. Отделно разбийте сладкарската сметана до пухкавост и я прибавете към сирената благодарение на шпатула, на няколко пъти. Разбърквайте деликатно и по-късно сложете за известно време в хладилника да се стегне.

Всеки от блатовете разрежете на 2 благодарение на нож или конец. Съединете всички блатове, като сред тях поставите част от крема. Най-отгоре намажете щедро с крема и подравнете отвред. Направете декорация по желание.

По предпочитание може да сложите и напълно малко багра в последния крем, с цел да извършите тортата Червено Кадифе розова.

Източник: recepti.gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР