Искат законодателни промениВ Банско хората не крият разочарованието си от

...
Искат законодателни промениВ Банско хората не крият разочарованието си от
Коментари Харесай

Референдум за втора кабинка в Банско

Искат законодателни промени


В Банско хората не крият разочарованието си от решението на Върховния административен съд (ВАС) за отменяне измененията в Плана за ръководство на Национален парк “Пирин ”, което на процедура стопира построяването на втора кабинка. Затова и сега в зимен курорт №1 у нас се приказва да се инициира локален референдум по тематиката.

“Решението не ни удовлетворява, то на процедура ще спре развиването на туризма и ще обрече курорта на мудна гибел. Затова в най-скоро време ще иницираме провеждането на референдум и въз основата на него ще желаеме от Народното събрание да направи законодателни промени, които ще доведат до гаранции, че зимния туризъм ще се развива ”, сподели Димитър Русков, общински консултант и ръководител на сдружението “Бъдеще на община Банско ”. Сдружението провежда години наред митингите в отбрана на втора кабинка и развиването на туризма в Пирин.

“Ние сме най-заинтересовани от опазване на природата и благосъстоянието, тъй като на това се крепи туризма и бизнеса в региона ”, сподели още Русков. Според него е грозно групичка “зелени ” да се радват, че са спечелили, т.е. са спрели развиването на един перспективен отрасъл в страната.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР