Исканията на хората с увреждания ще бъдат решени с промени

...
Исканията на хората с увреждания ще бъдат решени с промени
Коментари Харесай

Борисов призна за сурови думи, които казал на Мая Манолова заради хората с увреждания!

Исканията на хората с увреждания ще бъдат решени с промени в законодателството. Това разгласи министър-председателят Бойко Борисов във връзка нестихващите митинги на хора с увреждания и подготвяните сега три законопроекта, които да решат проблемите им.
" Искаме да решим с трите закона всички проблеми. Говорих и през днешния ден с Мая Манолова, споделих ѝ - вярно е да започнеш изявлението по този начин: аз като народен представител от Българска социалистическа партия, член на ръководеща коалиция, парламентаристка, по време на нашия мандат, ние не направихме безусловно нищо за тези хора. По време на държавното управление на Борисов с 80 милиона се даваха повече и до 18 години направихме по този начин по време на вицепремиера ми Калфин да са удовлетворени. Сега най-малката сметка е 105 милиона за една част, огромната сметка минава 1,2 милиарда, тук доста ясно би трябвало да се каже на общество. А цялата спогодба да се извърши е към 16 милиарда ", разяснява Борисов.
По думите му би трябвало да се откри баланс сред разноските в разнообразни браншове, само че всеки желае повече за своя.
" Колко милиарда ни трябват за армията? Виждате всеки си е хванал някакво секторче, президентът желае самолети, различен желае влакове, трети желае танкове, четвъртият желае пенсии, пети - обучение. Искам като седнем с готовите законопроекти въз основата на по-добра събираемост, борбата с контрабандата бюджетът е добре, можем да отдели 5, 50, 100 милиона, да покажем своята съпричастност. До година можем да отделим и 200, само че би трябвало да сме наясно”, разгласи министър председателят пред публицисти след откриването на нов храм във Варна.
Той видя и нещо оптимистично в другите митинги на хората с увреждания, които към този момент се опълчват едни против други с палатковите си лаегри пред Народното събрание.
" Грозно е да има такива митинги и на едните, и на другите. Не ми е прелестно, само че може би в този спор ще се роди истината. Накрая ще седнем, дори съм им споделил в понеделник или когато желаят, ние няма да излизаме отпуска, не съм излизал в никакъв случай отпуска, когато съм бил министър председател или основен секретар, или кмет за последните 17 години. Така че сме там и съм подготвен да работим. Искаме да решим съществено на всички въпроси, няма да стане едновременно, тъй като сумите са огромни, само че в границите на години – всяка година да вземем за пример със 100 милиона да се усилят средствата. Но да не би този проблем да сме го основали ние, даже повече сме дали ", съобщи Бойко Борисов.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР