Искането за връщане на румънското злато“ от Русия се превръща

...
Искането за връщане на румънското злато“ от Русия се превръща
Коментари Харесай

Още Евгений Примаков обясни и защо Русия няма да върне „румънското злато“

Искането за „ връщане на румънското злато “ от Русия се трансформира в искане на Европейски Съюз

Чрез настояването за „ връщане на румънското злато “ се търси „ почтен “ метод за изплъзване на 300-та милиарда замразени активи на Централната банка на Руската федерация. Защо Руската федерация няма да се съгласи с това изясни още Евгений Примаков.

Европейският съюз е подготвен да поддържа настояването на Румъния за златото

Както оповестяват румънските медии, става дума за 91,5 тона чисто злато. Твърди се, че златото и други полезности са били трансферирани на Руската империя за предпазване по време на Първата международна война, само че в никакъв случай не са били върнати напълно на Румъния нито от Съюз на съветските социалистически републики, нито от Руската федерация.

„ съобщи Европейският парламент.

„ сподели европейският комисар по доближаването и промените Елиза Ферейра.

Румъния към момента е длъжница на Русия

Москва реагира с мнението на формалния представител на съветското външно министерство Мария Захарова в Telegram.

Тя означи, че Москва освен е върнала на Букурещ цялото злато, което Румъния е изпратила на Русия през 1916-1917 година, само че и е опростила на тази страна голям дълг, надалеч надхвърлящ цената на този златен запас.

Според нея Съветският съюз е трансферирал обилни златни запаси на румънското държавно управление още през 1935 година Тогава 17 вагона с полезности, или 1436 тона, отпътуват за Букурещ. И вследствие на Втората международна война Букурещ беше длъжен да заплати 300 милиона $ репарации (4 милиарда $ днес). Но „

Румъния употребява русофобски платформи, с цел да, заключи Захарова.

Всички желаят да заграбят съветското богатство от 300 милиарда евро

Заместник-председателят на Съвета за сигурност на Русия Дмитрий Медведев също разяснява събитието във ВКонтакте.

Според него това искане е безочливост, откакто

Като се има поради закъснялата интервенция на Европейския парламент по румънския въпрос, който беше издигнат от Букурещ през ноември, можем да кажем, че скоро ще се появят сходни претенции към Руската федерация и от други страни от Европейски Съюз.

И тези изказвания са ориентирани тъкмо против същите тези съветски средства, които са замразени на Запад. Всеки желае да отмъкне от тези милиарди, от които, както към този момент е ясно, Украйна няма да получи нищо или единствено трохи.

История на казуса с румънското злато

Влизайки във войната дружно с Антантата през август 1916 година, Румъния скоро се оказва в извънредно тежка обстановка заради боевете на два фронта - в Трансилвания и на Дунава. Цар Фердинанд I и брачната половинка му към този момент мислели да бягат и Москва като съдружник не била срещу да ги одобри.

Заедно със съкровищата, събрани из Румъния, румънските монарси се реалокират в Яш. Откъдето през 1916 година е изпратен първият трен със съкровища за Москва. През 1917 година е изпратен втори трен, само че обстановката се трансформира трагично - настава пролетарската гражданска война и румънските монарси се отхвърлят да бягат в Москва.

Румънски източници сочат, че няма описи на полезностите. И след 1991 година румънците не са създали цялостна инвентаризация на това, което са изпратили в Москва през 1916 и 1917 година и какво тъкмо са получили през 1935 и 1956 година (не го отричат). Известно е, че не всичко е върнато, защото румънското злато е употребявано и за подкрепяне на комунистическото придвижване в Румъния.

Отговорът на Примаков към сътрудника от Румъния

Обикновено златото се дава за предпазване, с цел да се подчертае лоялността към попечителя. Така е било през Първата международна война. Преговорите за „ румънското злато “ към този момент са вероятни, в случай че Румъния стане лоялна към Русия. Друг въпрос е, че Румъния не е този фигурант, от който на Руската федерация да й би трябвало нейната преданост.

Разказват този анекдот в Румъния. Един ден тогавашният министър на външните работи на Румъния Андрей Плешу попитал съветския си сътрудник Евгений Примаков: „ Какво става с нашето злато? “ И отговорът бил:



И Примаков приключил с думите:



Превод: Европейски Съюз

Източник: Правда.ру

Поглед Видео:ПоследниНай-гледаниКоментарен Поглед15704Д-р Румен Петков: Никоя власт не може да бъде спокойна и постоянна, когато четири пети от нацията я презира!Алтернативен Поглед67637Проф. Иво Христов: Опасявам се, че до изборите в Съединени американски щати някой може да предизвика даже нуклеарен конфликтАлтернативен Поглед74653Проф. Иво Христов: Конфликтът в Украйна е единствено начало на серия от спорове, по тази причина Русия не прави внезапни движенияАлтернативен Поглед42581Недялко Недялков: Ние сме заложници на зависимостите на двама души - на Пеевски и на БорисовАлтернативен Поглед21532Недялко Недялков: ГЕРБ стачкува против себе си! Няма съпротива - тя играе напълно в дневния ред на властта!Алтернативен Поглед164142Полк. Николай Марков: Изпращането на наши военни в Украйна ще провокира революция в БългарияАлтернативен Поглед128027Полк. Николай Марков: Аз мисля, че България е избрана да се трансформира в гетоАлтернативен Поглед95431Валентин Вацев: Ако нещата се развиват както в този момент, ескалацията посредством директен досег сред натовски/американски/ и съветски войски е сигурнаАлтернативен Поглед90957Мария Захарова с топли думи към българския народ за Трети мартАлтернативен Поглед74653Проф. Иво Христов: Конфликтът в Украйна е единствено начало на серия от спорове, по тази причина Русия не прави внезапни движенияАвторски:ПоследниНай-четени  Христо Георгиев
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР