Искането за импийчмънт на президента Румен Радев е нито логично,

...
Искането за импийчмънт на президента Румен Радев е нито логично,
Коментари Харесай

Нинова: Няма никаква логика да се иска импийчмънт на президента Радев

„ Искането за импийчмънт на президента Румен Радев е нито разумно, нито съдържателно. Ще бъде използвано в предизборната битка. Не намираме нито политическа, нито юридическа логичност в това искане ”, съобщи в ефира на „ На фокус ” водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова.

Относно проблема с двойното поданство на Кирил Петков, Нинова уточни, че ще се придържа към решението на Конституционния съд. Според нея то е защитило държавността.

„ Един съвет, в случай че Кирил Петков одобри, виждам накъде потеглят нещата. Използва персоналния си проблем в предизборната битка, като поставя разграничителна линия сред българите в чужбина и тези у нас. Това не е верен метод.

Лидерът на столетницата уточни, че е „ за ” доброволното имунизиране, само че е „ срещу ” то да бъде наложително. Тя въпреки всичко прикани хората да се ваксинират. Самата тя е минала през заболяването два пъти и има доста антитела. Лекари са я посъветвали да не си слага от препаратите заради тази причина. Българска социалистическа партия бяха една от партиите, които нападнаха здравния министър доктор Стойчо Кацаров, който е назначен от президента. Според Нинова обаче партията не атакува Румен Радев.

„ Ние сме партия, която съставлява хора. Когато техните ползи са наранени от неверните решения на служебния министър на опазването на здравето, считаме, че е безусловно кардинално и разумно да ги защитим. Той не е излъчен от Българска социалистическа партия. Смятаме, че ограниченията, които предприе, бяха неверни. За 24 часа хвърлиха цялата страна в безпорядък. Родители на децата, които не знаят дали те ще вървят на учебно заведение или не, лекари, които чакат да бъдат тествани и пациенти, останали без помощ. Абсолютно разумно е да застанем на страната на засегнатите хора. Не считаме, че това е кадрова неточност на Радев, само че нашата позиция е кардинална ”, разгласи Нинова и напомни, че от партията са подлагали на критика и други министри от служебния кабинет.

Според нея Янаки Стоилов има качествата, с цел да бе парламентарен арбитър. Тя напомни, че той е един от народните представители, написали Конституцията, и съгласно нея той ще я пази. Лидерът на Българска социалистическа партия акцентира, че партията е от съперниците на Инстанбулската конвекция и на обществения пол, само че смята, че нападението над деятели от ЛГБТИ обществото за нея е недопустимо и неприемливо.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР