Искането на Uber за обжалване на решението за правата на

...
Искането на Uber за обжалване на решението за правата на
Коментари Харесай

Uber с нов шамар във Великобритания

Искането на Uber за обжалване на решението за правата на служащите пред Върховния съд на Англия е било отхвърлено, предава Ройтерс, като се базира на данни на сдружението на самостоятелните служащи във Англия (IWGB).
Решението би означавало, че делото ще би трябвало да се прегледа първо от апелативния съд.
Преди две седмици услугата за шерване на пътувания подаде молба да апелира непосредствено пред Върховния съд решение на английския трудов арбитражен съд, съгласно което водачите на се употребяват с правата на останалите служащи, като да вземем за пример да получават минимална работна заплата.
„ Днешното решение е още един удар против правната тактика на Uber, която лишава правата на чиновниците ", съобщи генералният секретар на IWGB Джейсън Мойър-Лий в изказване по електронната поща.
Говорител на компанията отхвърля да разяснява тематиката, като единствено означи, че компанията ще отнесе случая пред Апелативния съд.
Преди по-малко от месец трудовият арбитражен съд в Лондон реши, че компанията би трябвало да признава водачите си за свои чиновници и да им заплаща минимална заплата. Uber има близо 50 хиляди водачи във Англия и апелира предходно решение от октомври 2016 година, съгласно което водачите, ползващи нейното приложение, имат право на минимално възнаграждение от 7,50 английски лири (8,50 евро) на час и на платени отпуски. Досега на водачите се заплащаше за осъществен курс. Компанията акцентира, че те са самонаети и сами избират работния си график и местоработата си.
Koмпaниятa ce бopи и дa зaпaзи лицeнзa cи зa английската столица, cлeд ĸaтo мecтният peгyлaтop съобщи, че няма да го възобнови. Зaбpaнaтa тpябвaшe дa влeзe в cилa от 30 ceптeмвpи, нo Ubеr oбжaлвa решението и вce oщe paбoти там до излизането на дефинитивно правосъдно решение.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР