Искането на България за удължаване на срока за оценка на

...
Искането на България за удължаване на срока за оценка на
Коментари Харесай

Искането на България за удължаване на срока за оценка на Плана за възстановяване засега е без отговор от Брюксел

Искането на България за удължение на периода за оценка на нейния проект за възобновяване и развиване с още един месец е получено в Европейската комисия (ЕК), а отговор ще бъде даден скоро. Това сподели за БНР източник от Комисията.

Планът е импортиран на 15 октомври, като пролонгация е правена два пъти, напомнят от Европейска комисия. Втората пролонгация изтича през днешния ден. Комисията отхвърля да даде предварителна оценка по корекциите на проекта на този стадий. Засега нейните представители единствено прибавят, че са решени да работят допустимо най-бързо и ще останат в разговор с българските управляващи.
Нинова: Искаме повече директна помощ за стопанската система в Плана за възобновяване
Искаме повече директна помощ за стопанската система ни в Плана за възобновяване, а не като заеми по финансови принадлежности. Това сподели вицепремие...
Прочети повече
Преди към 10 дни министър председателят Кирил Петков разгласи пред Народното събрание, че в Европейска комисия е изпратен нов вид на проекта и посочи, че в него са ревизирани секторни политики в енергетиката поради зависимости, свързани с доставките на газ и напрежението сред Русия и Украйна.

В началото на декември вицепремиерът по ръководство на европейските средства Атанас Пеканов заяви, че Комисията има 43 забележки по документа, две от които съществени. Той разясни, че те са свързани с енергетиката и върховенството на закона.

Още от ПОЛИТИКА:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР