Искане за свикване на извънредна сесия бе депозирано днес в

...
Искане за свикване на извънредна сесия бе депозирано днес в
Коментари Харесай

ГЕРБ Пловдив депозира искането за извънредна сесия за пробив...

Искане за привикване на изключителна сесия бе подадено през днешния ден в Общинския съвет в Пловдив. Под него подписа си сложиха 22 общински съветници, които поддържаха предлагането на ГЕРБ за съвещание на Общинския съвет, което да разпореди на кмета на Община Пловдив да вземе ограничения за прекратяване на осъществяването до изясняване на всички обстоятелства и условия по отношение на пълнотата на строителната документи за цялостното осъществяване на план „ Пробив на Водна палата – Транспортен възел на две равнища за връзка на бул. “Цар Борис III Обединител ” и бул. “Марица - юг “ – инженеринг ”.



„ Благодарим на сътрудниците от всички партии и самостоятелни съветници, подкрепили предлагането ни за решение по този значим за града ни проблем ”, съобщи ръководителят на групата на ГЕРБ в Общинския съвет Йордан Илиев. 

Според Правилника и пълномощията му ръководителят на Общински съвет  трябва да насрочи съвещанието със следния дневен ред:

1. Представяне и разискване на плана, преписка с фирмата- реализатор, строителни бумаги и разрешителни за „ Пробив на Водна палата – Транспортен възел на две равнища за връзка на бул. “Цар Борис III Обединител ” и бул. “Марица - юг “ – инженеринг ”.

2. Представяне и разискване на преписка с Управляващия орган на Оперативна програма РР по отношение на вероятни финансови корекции при осъществяване на план „ Пробив на Водна палата – Транспортен възел на две равнища за връзка на бул. “Цар Борис III Обединител ” и бул. “Марица - юг “ – инженеринг ”.



3. Представяне на протоколи от разискванията от Обществения съвет, основан от Общински съвет - Пловдив, за надзор на разходването на средствата от заема по " Фонд за устойчиви градове ". Представяне на протоколите от публичните разисквания за заема, финансиращ осъществяването на план за „ Пробив на Водна палата – Транспортен възел на две равнища за връзка на бул. “Цар Борис III  Обединител ” и бул. “Марица - юг “ – инженеринг ”.



4. Да вземе решение за прекратяване на осъществяването до изясняване на всички обстоятелства и условия по отношение на пълнотата на строителната документи за цялостното осъществяване на план " Пробив на Водна палата – Транспортен възел на две равнища за връзка на бул. “Цар Борис III Обединител " и бул. “Марица юг “ – инженеринг ". 

Решението за привикване на изключителна сесия бе взето през вчерашния ден на съвещание на управлението на ГЕРБ в Пловдив. 
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР