Искаме запазване и развитие на обединена Европа, която да съществува

...
Искаме запазване и развитие на обединена Европа, която да съществува
Коментари Харесай

Нинова: Искаме Европа на гражданите, а не на политическите елити

" Искаме опазване и развиване на обединена Европа, която да съществува поради своите жители, а не поради политическите си елити. Подкрепяме шестте начинания в тактиката за Западните Балкани. Регионът има потребност и от транспортни, и енергийни връзки, и от цифрови технологии, и от сигурност. За нас обаче най-важно е социално-икономическото развиване. " С тези думи ръководителят на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова се обърна към представителите на левите партии от Германия, Швеция, Черна гора, Република Македония, Албания и Босна и Херцеговина.

" След три десетилетия дерегулация на пазара, най-силни се оказват финансовите играчи, които присвояват ресурса от действителната стопанска система за сметка на работни места и вероятност на почтения, работещ човек. Ето за какво, инструментът за предприсъединителната помощ би трябвало да подкрепя започващи предприятия, дребния и междинен бизнес и да обърне изключително внимание на обучение и опазване на здравето ", сподели още Нинова. Председателят на Българска социалистическа партия акцентира, че левицата би трябвало да пази тезата, че Европейски Съюз може да бъде ефикасен единствено в случай че има обществен дневен ред, учреден на взаимност, ориентиран към превъзмогване на неравенствата и гарантиране на равните права на всички европейци и битката с бедността.

Нинова увери присъстващите, че Българска социалистическа партия ги чака на срещата през май в София, в която присъединяване ще вземат министър председатели, комисари и водачи на партии от политическото семейство на социалисти и социалдемократи в Европа. На нея ще се одобри обща декларация за евроинтеграцията на Западните Балкани.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР