Искаме яснота и предвидимост за следващата година. Ако няма да

...
Искаме яснота и предвидимост за следващата година. Ако няма да
Коментари Харесай

Отказваме преговори за нов договор с Газпром. Какво иска бизнесът?

Искаме изясненост и предвидимост за идната година. Ако няма да се възобновява договорът с "Газпром " би трябвало да знаем с какво ще заместим тези количества природен газ. Не сме виждали проект - първо от кое място са количествата, второ имаме ли направления и трето на каква цена, попита в изявление за Българска национална телевизия шефът на Асоциацията на индустриалния капитал в България Васил Велев.

Преди да имаме явен, различен проект за диверсификация и за подмяна на направления и търпимост на цената, не би следвало да вършим изявления, добави Велев във връзка оповестеното от държавното управление желание.

Практически може да се осъществят покупки с рубли, както ще желае съветската страна по заповед на президента Владимир Путин. Въпросът е какво ще бъде решението и до каква степен могат да стигнат страните като демонстрация на неотстъпчивост и непреклонност, счита Велев. Той напомни, че сме имали такива връзки и при започване на 90-те години на предишния век, когато се е търгувало с валути, в това число и бартерни покупко-продажби.

Около 2-2,5% е делът на сивия бранш в бизнеса у нас, заяви Васил Велев. Той е безапелационен, че работодателите не са срещу увеличението на минималната работна заплата.

Ние не сме срещу увеличението на минималната работна заплата, а сме срещу увеличението по подобен метод - административно, еднообразно за всички стопански действия. Минималната работна заплата нараства с малко повече от 9%. Проблемът е в това, че има огромна диференциация в междинните хонорари по стопански действия. Например, в туризма е 1000, в IT бранша - 4000, изясни Велев. По думите му не е разумно минималната заплата да е идентична и за двата бранша.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР