Искаме равномерно разпределение на стоките в Европейския съюз (ЕС), а

...
Искаме равномерно разпределение на стоките в Европейския съюз (ЕС), а
Коментари Харесай

Гечев: Солидарни сме с Украйна, но нека стоките й да отиват и в другите еврочленки

Искаме отмерено систематизиране на стоките в Европейския съюз (ЕС), а не да стопират в избрани страни.

Това сподели служебният министър на земеделието Явор Гечев в ефира на бТВ във връзка вноса на артикули от Украйна. Той изясни, че не става въпрос единствено за зърно, а и за слънчоглед и изсъхнало мляко, които се внасят от Украйна.

По думите му, така както са замислени коридорите „ няма взаимност към самите наши страни “. Ние сме солидарни към Украйна, само че Европейската комисия (ЕК) работи извънредно постепенно, добави министър Гечев.

Държавите членки чакат към този момент 6-7 месеца Европейска комисия да реши каквото и да е, уточни той. Европейска комисия споделя, че няма аномалии на целия Европейски Съюз, само че по източната част има съществени аномалии, означи министър Гечев. Той изрази отчаяние от изявление, че това е единствено извънредно право на Европейски Съюз. Нима ние не в сме в право да споделяме мнението си в Европейски Съюз, попита министърът.

Гечев съобщи, че България също може да ограничи вноса си на зърно като Полша и Унгария. Министърът напомни, че страната ни е направила искане за това към Европейска комисия още през септември предходната година.

Той разяснява още, че Народното събрание ще одобри предлагането на кабинета за налагането на таван на надценките на някои артикули.

" Ние сме подготвени с редица от законите - уточни Явор Гечев. - Икономиката се нуждае от избрани регулации, тъй като в случай че няма такива, то пазарните способи се нарушават. "
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР