Искаме през 2026 година да направим така, че в максимална

...
Искаме през 2026 година да направим така, че в максимална
Коментари Харесай

КНСБ: Искаме 1400 лева минимална заплата

Искаме през 2026 година да създадем по този начин, че в оптималната степен да се приближим до това да няма работещи небогати. Искаме 1400 лева минимална работна заплата, която да е задоволителна за издържане. Искаме да забележим растеж на минималната работна заплата, спазвайки съотношението тя да е не по-малко от 50% от междинната. Това съобщи президентът на КНСБ Пламен Димитров по време на диалог с кандидат-депутати от ГЕРБ.

2800 лв. междинна работна заплата до 2026 година, а заплатата за прехрана ще бъде 1700 лв., тъй че при минимална 1400 лева ще се приближим много до тези цифри, само че, естествено, няма да ни стигнат.

КНСБ считат, че значим мотор на растежа на Брутният вътрешен продукт е потреблението: „ Както виждаме, това е общественото ползване, само че и на семействата и компаниите. “

„ В изискванията на война, на рецесии, ние имаме съществени провокации. Ние желаеме приходите на хората да покрият най-малко инфлацията – това си слагаме за цел. Не желаеме да вървим на втори избори през февруари или март, и ще създадем всичко допустимо това да не се случи “, добави още Димитров.

„ Отбелязвам, че качествените полемики сред партиите в последните 1-2 години няма. Отдавам го на деградация на политическия живот “. Това счита Томислав Дончев от ГЕРБ.

„ Много се тормозя, че има такава специфичност на публичното мнение – хората одобряват протичащото се в Украйна като риалити формат. Икономическите последствия от това няма да изчезнат за година или две, още повече, че прогнозата ми е, че или войната ще завърши бързо с доста огромни неприятни резултати, или ще продължи дълго. “, сподели той.

„ Комплексът от рецесии тук не е вносен – има мощен домакински детайл. Ефектът от някои рецесии, изключително във връзка с инфлацията, са резултат от политиката на избрани партии “, добави Дончев.

Според него, в случай че се възстановяват цените на електрическата енергия и енергийните запаси, това би имало резултат във връзка с редуцирането на инфлацията, като цел е инфлацията да стигне стойностите в Еврозоната.

По какъв метод тече курсът към бюджетна консолидация е значим разговор, счита той. Според ГЕРБ увеличението на налозите все още е недопустимо.

„ Ние не одобряваме, че естественият курс на България, даже и с малко, задлъжнява. 2022 и 2023 година трябваше да бъдат доста специфични години с взрив на общественото финансиране “, добави още той.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР