Искаме Министерството на електронното управление да изпълни задълженията си по

...
Искаме Министерството на електронното управление да изпълни задълженията си по
Коментари Харесай

ЦИК реши: Гласуваме на местните избори само с хартиени бюлетини

" Искаме Министерството на електронното ръководство да извърши отговорностите си по закон ", добави Томов.

 

Решението беше признато с 12 гласа " За " и 3 " Против ".

 

Има Такъв Народ, на база документ от ДАНС, упрекна зам.-министъра на електронното ръководство Михаил Стойнов в операция на машините за гласоподаване на изборите. Паралелно с това редица парламентарни обединения - ГЕРБ, Движение за права и свободи, " Възраждане " и Има Такъв Народ, които другояче принадлежат към разнообразни политически лагери, оповестиха, че изборите към този момент са компрометирани и настояха Централната изборна комисия (ЦИК) да анулира машинното гласоподаване.

 

Министърът на електронното ръководство, че сигурността на сегашния избор е обезпечена.

 

" Машините работят като принтер. Те отпечатват квитанция, на която може да бъде забелязан гласът, подаден от всеки гласоподавател ", съобщи той на ексклузивен брифинг в Министерския съвет. 

 

Пред ФрогНюз социологът Боряна Димитрова изясни, че " няма по какъв начин да се извърши тази операция, защото всеки е видял за кого гласоподава и е пуснал съответната квитанция в урната ".

 

" Това е един подправен скандал. Хартиените разписки излизат и се броят ръчно. Няма автоматизиран протокол, създаван от машините. Няма по какъв начин да се извърши тази операция, защото всеки е видял за кого гласоподава и е пуснал съответната квитанция в урната. Скандалът обаче не цели просто да в профил машините за гласоподаване, които и без друго са превърнати в принтери. Той цели да сложи под въпрос механизмите на парламентарната народна власт ", сподели тя в.

 

, че " ГЕРБ губят изборите " и приканиха: " Не се поддавайте на новата " Костинбродска спекулация ".

 

ФрогНюз

 

 
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР