"Искаме да предоставим на гражданите средства за откриване първоизточника на

...
"Искаме да предоставим на гражданите средства за откриване първоизточника на
Коментари Харесай

В. "Монд" за Мария Габриел: Боец срещу фалшивите новини

"Искаме да предоставим на жителите средства за разкриване първоизточника на информация ", споделя пред авторитетния френски вестник "Монд " еврокомисарят по цифрова стопанска система и общество Мария Габриел Мария Иванова Габриел е родена на 20 май 1979 година в Гоце Делчев. През... към профила.

В специфична публикация изданието прави портрет на българския комисар, описвайки водещи цели от нейната работа като публичната консултация за подправените вести, ограниченията за онлайн платформите, промяната на авторските права, аудиовизуалния бранш и други, оповестиха от Отдел "Преса и медии " на представителството на Европейската комисия в България.

"Монд " цитира ръководителя на ЕНП Жозеф Дол Жозеф Дол - френски политик, ръководител на групата на Европейската национална... към профила, който дефинира Мария Габриел като "трудолюбива и безупречна, когато се заеме с обещано досие ".

Комисарят участва на съвсем всички тристранни съвещания за договаряния сред законодателните институции - Европейския парламент и Съвета, отбелязва "Монд ", представен от Българска телеграфна агенция.

"Трябва да ускорим работата, единствено 6 законодателни оферти са финализирани на фона на препоръчаните общо 24 в цифровата сфера от началото на мандата ", изяснява пред френския всекидневник Мария Габриел. Тя акцентира, че "пред нас е една решаваща година ".

Европейска комисия разчита на младата българка, с цел да помогне на страната си за провеждането на първото ротационно председателство на Съвета на Европейски Съюз, написа "Монд ". "Обожавам страната си, само че никой не приказва за България, която съумя да опази външната си граница с Турция от 245 км по време на миграционната рецесия - и то без да сме членове на Шенген. Тази неправда не би трябвало да продължава, " споделя в изявлението комисар Габриел, съгласно която непременно би трябвало да се предотврати усещането за разнообразни съсловия европейски жители.

"България в действителност е бедна страна в Европейски Съюз, само че когато тя е отпред в класациите, това би трябвало да се оповестява ", показва Мария Габриел давайки за образец обстоятелството, че в България 27 % от заетите в цифровия бранш са дами, по отношение на 16 % приблизително за Европейски Съюз.

Вестник "Монд " отбелязва безупречния френски език, който владее комисар Габриел, приключила политически науки в град Бордо. Решението да избере точно него тя изяснява по този начин: "Това е градът на трите "М " - Монтен, Монтескьо и Мориак. "
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР