Искаме да изразим своето задоволство от резултата, което мога да

...
Искаме да изразим своето задоволство от резултата, което мога да
Коментари Харесай

БСП: За трети път опазихме България от Истанбулската конвенция

" Искаме да изразим своето удовлетворение от резултата, което мога да обобщя в едно изречение: За трети път Българска социалистическа партия опази конституция и избави България от Истанбулската спогодба " - по този начин лидерката на левицата Корнелия Нинова разяснява признатите ремонти в Закона за отбрана от домашното принуждение, които Народното събрание одобри преди минути.
Прочетете още
Нинова напомни, че социалистите не поддържаха конвенцията през 2018 година, както и предложенията за промени в закона, импортирани от " Демократична България " в 48-ото Народно събрание, и отчасти днешните.

Дебатът продължи седем часа, а законопроектът мина и на първо, и на второ четене, само че претърпя промени. Като дефинитивно бе признато, че принуждение сред интимни сътрудници може да има единствено в случай че двамата души са били дружно най-малко 60 дни. Изрично бе упоменато, че те би трябвало да са мъж и жена, по предложение на Българска социалистическа партия. В първичния вид се говореше за " две лица ".

Нинова изясни: " Смятаме, че това беше отваряне на вратата към нарушение на конституционната норма на България, че бракът е съюз сред мъж и жена ".

" Не ни тормози, тъй като отбраната от домашно принуждение би трябвало да минава най-много и да се ползва през Наказателния кодекс. Всички хора, даже тези с друга полова ориентировка, са предпазени от домашно принуждение като закононарушение през нормите на Наказателен кодекс - дали това е лека, междинна телесна щета, тежка, опит за ликвидиране или ликвидиране, Наказателен кодекс е в действие за всички и той би трябвало да се ползва доста по-стриктно, с цел да има резултат от борбата против домашното принуждение ", отговори тя на въпрос не се ли тормози, че с по този начин признатите промени еднополовите двойки няма да бъдат предпазени.

Според нея днешните промени са " повече в поддръжка на насилието в сравнение с в битка с него ", защото мъчно може да се потвърди интимна връзка.

Соцлидерката не разяснява изявлението на Вежди Рашидов от по-рано през днешния ден - не го е чула.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР