Искаме да има контактен център, където да се обадим и

...
Искаме да има контактен център, където да се обадим и
Коментари Харесай

Фармацевти искат контактен център за предпазни средства

Искаме да има контактен център, където да се обадим и да можем да заявим да ни бъдат доставени както персонални защитни средства, по този начин и дезинфектанти за пространствата. Тоест да има място, където да са налични тези артикули и те да бъдат регулярно разпределяни за потребностите на аптеките. Това съобщи пред БГНЕС магистър-фармацевтът Светослав Крумов, който е ръководител на Контролната комисия на Български фармацевтичен съюз и практикуващ фармацевт.
Аптеките са измежду тези обекти, които няма да затварят порти. „ Моите сътрудници са на първа линия и ще работят, до момента в който разрешава тяхното здравословно положение. В този смисъл желая от тяхно име да изкажа едно оскърбление и засегнатост към институциите, защото ние сме медицинските експерти на първа линия, а минимум се приказва и се мисли за нашето здравословно положение и опция да изпълняваме отговорностите си ”, уточни Светослав Крумов. Той акцентира, че в настоящето изключително състояние те указват фармацевтична грижа на популацията и първи встъпват в контакт както с болните, по този начин и със здравите хора.
Фармацевтът уточни опашката пред аптеката, в която работи. „ Виждате и какви са опашките пред аптеките. Слава Богу, всички хора са доброжелателни, изчакват своят ред извън, с цел да не се струпват вътре. Изключително тежко и напрегната е работата, и най-много заради неналичието на артикули, които се търсят сега за предварителна защита против грипните положения ”, описа фармацевтът. Крумов добави, че са изчезнали примерно артикули за персонална хигиена и отбрана. „ Няма маски, няма алкохол, витамин С, който се предлага да се взема с високи дози свърши от през вчерашния ден, няма антибактериални гелове и разтвори за стерилизация – въобще неща от първа нужда, които се предлагат за предварителна защита против грипа. Това основава напрежение, стеснение на сътрудниците, които нямат опция да покрият търсенето на хората ”, изброи магистър-фармацевтът.
Обидата на фармацевтите, по думите на Крумов, е подбудена и от това, че не се мисли за тях. „ Например има спешен щаб, само че няма контактни точки, където те да могат да се обадят, да поръчат дезинфектанти за обектите си да вземем за пример. Няма персонални защитни средства. За страдание доста аптеки действат без защитни стъкла на гишетата, което е позволено да се случи през годините. Всъщност фармацевтът, с изключение на експерт, става и пропагандатор на този вирус, защото той поддържа връзка ежедневно със здрави и с заболели пациенти, и той би трябвало по някакъв метод да е предпазен. Това са неща, които би трябвало да се помислят ”, уточни Светослав Крумов.
Според него би трябвало да има контактен център, където да се обади и да каже, че му свършва дезинфектантът. „ В момента дезинфекцията на пространствата, на плотовете, на витрините е засилена. Ние я правим по няколко пъти дневно и тези артикули ни свършват. Дори не желаеме някой да ни ги даде, желаеме да имаме опция да си ги купим, само че те да са налични, с цел да може да поддържаме нужната хигиена ”, акцентира експертът.
Вижте още:
НА ЖИВО: Последна информация и всичко за ковид, 14 март
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР