“Искам София да бъде като Виена - да можеш от

...
“Искам София да бъде като Виена - да можеш от
Коментари Харесай

Васил Терзиев: Искам София да е град, в който можеш да ходиш с вдигната глава

“Искам София да бъде като Виена - да можеш от една точка на града до друга да походиш няколко километра, да не се спънеш, да не си съсипеш обувките и да надигнеш глава, с цел да го видиш този град. А не както е в София сега - единствено да си гледаш в краката, дали няма да се спънеш или окаляш. ”

Това съобщи претендентът за кмет Васил Терзиев в Нова телевизия. Терзиев, подсилен от обединението “Продължаваме Промяната - Демократична България (Спаси София) ” се сблъска в спор с претендента на ГЕРБ Антон Хекимян.

“Искам да стана кмет, тъй като обичам София. Защото желая да остана в този град, желая и децата ми да останат, желая да бъде зелен, организиран, град за образец. За да се случи това би трябвало да бъдат решени доста проблеми. Трябва да има воля за решаването им. Трябва човек, който може да прави екипи, човек, който има екип, който е основал самичък, а не екип, който му е спуснат отнякъде ”, добави Терзиев.

Той отхвърли тезата, че София е щяла да блокира и по тази причина в последните дни на ръководството на Йорданка Фандъкова стремително се подписват дълготрайни контракти, като тези за поддръжка и ремонт на улиците.

“Градът няма да блокира, просто би трябвало да спрем избрани практики. София разчита на дейната роля на страната, а не на личните си доходи и това би трябвало да бъде променено. Трябва да има кардинално отношение. Без значение чие държавно управление ръководи и кой е кмет на София. Без значение районните кметове от коя партия са и от коя партия е кметът на София ”, сподели той.

“Ясно би трябвало да кажем, че ще премахнем практиката ремонт на ремонта. Ще има първокласен ремонт от първия път. За да се случи това би трябвало да се случат няколко значими неща по целия развой. Обстоен разбор по какъв начин и какво се прави, положително обмисляне, положително задание, ясни публични поръчки, прецизен надзор на осъществяването, санкции, съразмерни с размера на ремонта, а не да глобиш някого с 900 000 лева и след това да индексираш цената на ремонта с 6 млн. лева Трябва да има и черен лист на компаниите, които не се вършат. А освен да си приказваме. Нещо, което не е предадено, разпада се пред очите ти, а ние приказваме за стандарти ”, съобщи той.

“Едно от най-важните неща е да виждате решения и да работите с всички страни, с цел да намерите решение. А не да кажете: “така не може ”. Има работещи практики в други страни, значи би трябвало да се създадат съответни стъпки в тази посока. Когато виждаш систематичен проблем в един град, град в който си чупим краката, град, който е недосегаем за хора, които с трудноподвижни и родители с детски колички, би трябвало да приказваш с всички, от които зависи тази смяна. Ако би трябвало да се промени закон, ще направиш всичко, с цел да бъде изменен този закон. ”

На обвиняването, че държавното управление на ПП-ДБ е спряло финансирането за софийското метро, Терзиев сподели: “Добра опорка, само че погрешна. Проверете обстоятелствата за метрото. Парите за него бяха спрени по време на служебното държавно управление на Румен Радев. А не от държавното управление на Кирил Петков. Бъркате обстоятелствата. ”

“Всички виждаме проблемите. Като и това, че има хрумвания за тяхното решение. Но ние повтаряме един и същи неща - вижда се ясно в стратегиите на госпожа Фандъкова и във вашата. И в този момент казвате: “Ние ще дойдем с нови хрумвания и ще ги осъществяваме ”. Как става това със остарелия екип, който е основал тези проблеми? ”, риторично попита Терзиев. “Освен това имам и едно чудене - по какъв начин за постигнатото имате заслуга и вие,  тъй като сте претендент на тази партия, а с неприятното нямате нищо общо, тъй като в този момент идвате ”, се обърна към своя конкурент Терзиев.

По казуса с детските градини той още веднъж акцентира, ще казусът ще бъде решен за един мандат.

“Това е приоритет. Четири мандата не стигнаха на ГЕРБ да се оправи с този проблем, само че ние можем. Ще работим и с Министерството на образованието и с Министерството на здравеопазването, с цел да се реши казусът с детските центрове, забавачници и кооперативи. Трябва да се уреди статутът им. Трябва да се работи и с бизнеса, с цел да се строят детски градини там където има работещи хора. Както ние го направихме преди години в компанията ни ”, сподели Терзиев.

Той приказва и за решение на казуса с мръсния въздух в София. “Общината е наказана за мръсния въздух, тъй като не работеше по този проблем. Но ние имаме проект. Точка едно в него е подмяната на уредите за отопление, точка две - унищожаване на калните точки, и трето - възстановяване на превоза ”, сподели Терзиев.

По отношение на казуса с паркирането в синята зона претендентът за кмет изясни, че виновността е на досегашното ръководство. Причината - повече продадени места, в сравнение с действително съществуват.

“40 минути ти лишава да търсиш място за паркиране в синя зона, тъй като са издадени повече стикери, в сравнение с места има. За да се подобрят нещата не би трябвало да бягаме от непопулярни ограничения. Но би трябвало да се обсъдят и обяснят добре. И това е нещо, което сигурно ще променим. Ще работим с жителите, ще чуваме тяхното мнение. А не да се взимат решения на " Московска " и след това да се извършват, а хората единствено да са пострадали. Хората ще имат думата ”, приключи Терзиев.

КУПУВАНЕТО И ПРОДАВАНЕТО НА ГЛАСОВЕ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР