Искам да ви разкажа с няколко думи за Деня на

...
Искам да ви разкажа с няколко думи за Деня на
Коментари Харесай

24 май – Денят на Британската Империя

Искам да ви опиша накратко за Деня на Британската Империя. Всички фотоси съм заела от нета. Правя този къс етюд само за информация. Сигурна съм, че малко хора знаят за съществуването на подобен ден.

24 май е доста специфичен ден в България. Най-специалният.

24 май е доста специфичен ден и във Англия в интервала 1904-1958г.

До 1901 се е чествал като рождения ден на кралица Виктория, само че по-късно стартира да се отбелязва като Деня на Британската Империя.

Всенародни тържества, учебни стратегии, култивиран празненства, ястие, пиянство, веселби, национализъм и псевдо-партиотизъм, горделивост без предубеждения – нещо като 4 юли смесен с 9 септември (преди 10 ноември).

За последното изречение заслужавам Пулицър! (Иронично това се е трансформирало в най-престижната премия за сериозна публицистика, като се има пред тип, че е наречена на унгарския евреин Пулицър – бащата на „ жълтата “ преса! Но това е друга тема). Шегувам се, несъмнено. Аз не съм публицист. А Пулицър за блогъри още няма. Може да учредят в бъдеще такава сходна премия, може даже да я нарекат Vitosha… Но да се върнем на империята.

Организирали това годишно празнуване като всеобщ ден на горделивост от империята си. Предполагам всеки би го направил, в случай че има лична империя или е част от империя. Забелязала съм, че патриотизма е нещо позволено и желателно единствено, в случай че се отнася за твоята си страна. Патриотизмът на останалите нормално се прави оценка като национализъм и бързо се отхвърля и жигосва.

Та, британците си се гордеели доста с империята. Можете да видите фотоси от интервала на страниците на Vitoshaword.

Вижте и едно видео за празненствата, които са ориентирани най-много към образование в национализъм на децата. И едно по-дълго, което наподобява на кинопреглед ето тук.

Има си и точни наставления за качествата, които би трябвало да култивира в себе си положителния гражданин на Британската Империя: той би трябвало да обича и да има боязън от Бога, да уважава Краля, да съблюдава законите, да има първо поради ползите на Империята по време на мир и на война, да цени патриотизма, да почита останалите народи, да извършва отговорностите си, да държи сметка за отговорностите си преди да търси правата си, да мисли необятно, да се стреми към знание, да практикува дисциплинираност, да работи за другите, да взема постоянно поради бедните и страдащите.

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР