Искам да ви поздравя с изборния резултат в един сложен

...
Искам да ви поздравя с изборния резултат в един сложен
Коментари Харесай

Промяната: Правителство може да има само с втория мандат, с ГЕРБ сме опоненти

Искам да ви поздравя с изборния резултат в един комплициран избирателен развой. Осъзнавам, че второто място е тестване за вашите политически правила, тъй като вашата мощна поръчка е опция на остарелия управнически модел, а през днешния ден влизате в договаряния с ГЕРБ. Затова е значимо за обществеността да знае до каква степен можете да стигнете с този политически компромис за сформиране на държавно управление, което всички чакам. С тези думи президентът Румен Радев посрещна на съвещания коалиция ПП-ДБ.

Важно е да чуем вашата формула за сформиране на кабинет с първия мандат. Ако това не стане, какво ще се случи, когато мандатът пристигна при вас, означи президентът. Другата значима задача е законодателната активност, където вие с дребна разлика от първата мощ имате тежест. Внесените закони стават доста, броя им пораства. Какви са вашите планове за приоритизиране, тъй като в незабавен порядък е освен бюджетът, само че и да приемем законите, които са свързани с Плана за възобновяване,шенген и еврозоната, напомни президентът.

Задачите пред този парламент са комплицирани, те са общ брой от несвършена работа на няколко Народното събрание и желаят време. Чувам упреци от вашата коалиция, че бързам с мандатите и по този начин попречвам работата на 49-то Народно събрание и по този начин подтиквам страната ксъм нови избори. Вие по кое време виждате подобаващото време за връчване на първия мандат, а в случай че той не сполучи – на втория, попита Радев.

Очертахте алтернативите пред нас, само че първото, което желая да заявя - слагаме явен стандарт в политиката. това,което обещахме преди изборите, ще създадем след изборите. Затова очертахме главните цели - неналичието на правдивост, време за промени в правосъдната система, изброи Кирил Петков.

Законодателната стратегия с голям приоритет е следствието на основния прокурор, да няма човек над закона, Антикорупционната комисия, шенген.   

Трябва да кажем ясно - с нашия Политически съвет - в първия мандат ние не можем да създадем поддръжка, тъй като стандартът е да вършим каквото споделяме. Ние сме транспарантни и прогнозируеми, с ясни цели. 

Радвам се, че към една година по-късно и два цикъла избори, стигаме до законодателните стратегии и  цели на последния постоянен кабинет. Заложените закони би трябвало да бъдат признати. Залагането на нов метод на ръководство на публичните финанси - има схващане в партиите и обществото, че обществените финанси би трябвало да се ръководят по метод, по който парите да стигат до бг компании, а не определени компании и жители, съобщи Асен Василев.

С ГЕРБ сме съперници, отсече Асен Василев. Времето дали е бързо или постепенно зависи от това каква цел се гони - задачата на тези съвещания е да се образува държавно управление. оттова нататък задачата е постоянно държавно управление. В някои ситуации повечето време може да помогне, може и да попречи. От наша позиция има ясни цели, ние помогнахме да се отпуши Народното събрание, да се заложи законодателната стратегия, която е основна за страната, съобщи Василев.  

Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР