Искам да поздравя хората в България, които вече от седмици

...
Искам да поздравя хората в България, които вече от седмици
Коментари Харесай

Германски депутат: Солидарни сме с българите, защитаващи европейските ценности

" Искам да поздравя хората в България, които към този момент от седмици излизат на улицата в името на демокрацията, върховенството на закона и самостоятелното правораздаване – и против корупцията ", съобщи в изявление за „ Дойче веле “ Детлеф Мюлер, който е народен представител от Германската социалдемократическа партия (ГСДП).

В Бундестага той е заместник-председател на парламентарната група за другарство с България, Молдова и Румъния.

„ Исканията и задачите на стачкуващите са ми значително известни. Както и при други огромни митинги, в България не може да се приказва за хомогенна група стачкуващи. Независимо от това желая ясно и изрично да заявя: Аз се солидаризирам с българките и българите, които формулират проевропейски цели и пазят главните европейски полезности – демокрацията, върховенството на закона и самостоятелното правораздаване. И се борят против корупцията “, съобщи Мюлер.

На въпрос на „ Дойче веле “ по отношение на желаните оставки на премиера Бойко Борисов и основния прокурор Иван Гешев, немският народен представител съобщи, че не е редно да дава рекомендации по тези въпроси. „ Вътрешнополитическите процеси в България са вътрешна работа на страната “, съобщи Мюлер. В същото време той акцентира, че с огромно внимание следи политическите процеси в България.

„ Парламентарната секта на ГСДП в Бундестага упорства във всички страни от Европейски Съюз да бъде обезпечено спазването на правилата на правовата страна. Тук още един път ще напомня, че ние като парламентарна секта на ГСДП в Бундестага поддържаме проевропейските стачкуващи и техните претенции, само че не излизаме с позиция по съответни вътрешнополитически или партийно политически въпроси “, добави Мюлер.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР