Искам да отправя големи благодарности към всеки един човек, който

...
Искам да отправя големи благодарности към всеки един човек, който
Коментари Харесай

Васил Терзиев: Промяната е бавна, но от днес е необратим процес

„ Искам да насочва огромни благодарности към всеки един човек, който ми гласоподава доверие. Към всеки един човек, който излезе – и преди седмица, и през вчерашния ден, с цел да поддържа концепцията за смяна в нашия град. Промяна на метода, по който се ръководи ”. Това съобщи на брифинг определеният за кмет на София от " ПП-ДБ (Спаси София) “ Васил Терзиев.
Прочетете още
„ Искам да благодаря на всички хора, които повярваха, че бъдещето на техния град зависи от самите тях. Промяната е мудна, само че от през днешния ден е необратим развой. Няма кмет, който от през днешния ден нататък да разчита на клиентелистка поддръжка или на феодална взаимозависимост. От през днешния ден нататък няма кътче в България, което да бъде обезпечено – всеки кмет би трябвало да работи за хората, в случай че желае да остане на власт ”, подчерта съпредседателят на Политическа партия Кирил Петков.

Терзиев благодари и на всички, които са се погрижили „ този избор да бъде опазен оптимално ”. „ Благодаря на щаба и на хората, които месеци наред работиха, с цел да успеем да създадем една положителна акция, да бъдем четири месеца на терен и да срещнем хората с нашите хрумвания и по какъв начин могат да се осъществят ”, сподели новоизбраният градоначалник.

Той благодари и на семейството си „ за поддръжката и разбирането ”. И припомни част от обещанията, които партията е давала обратно във времето. „ Изпълнихме обещанието си и спечелихме кметското място в София. Обещахме да получим безапелационно посланичество и измежду районните кметове и го изпълнихме. Имаме 19 кметове на региони в София. Казахме, че ще се борим за устойчиво посланичество и в Общинския съвет. Дори с всички дейни мероприятия против нас, броят на общинските ни съветници е колкото този на втория и третия взети дружно. Трите неща, които обещахме ги постигнахме. Сега следва по-трудното нещо - да потвърдим, че освен да печелим избори, можем и да управляваме достойно и транспарантно ”, акцентира Терзиев.

Избраният за кмет на София беше безапелационен, че приема успеха „ като доста огромна отговорност ”. „ Ще работим за това всичко, което сме дали обещание – да може да се случи. Да видите, че това може да се случи. Че може да има по-различно ръководство, че ще има позитивна смяна. Ние имаме вяра в хората с огромни фантазии. Ще се борим София да бъде градът на хората с огромни фантазии и столицата да бъде градът, който ще им даде опция да ги осъществя ”.

От своя страна Борис Бонев от " Спаси София " беше безапелационен, че " в България се е случило политическо земетресение ". " След 18 години столицата на нашата страна ще се ръководи по нов, транспарантен, почтен, стимулиран и упорит метод ", разяснява той.  

„ Това не е просто победа, а разгромна победа над досегашния модел. Гражданите на София разпоредиха на нашето обединяване голямата отговорност да променим София ”, сподели Бонев.  

И благодари на сички дали своят вот. „ Няма да разделяме София, ще работим за всички поданици. София ще бъде град, в който всички ще се усещат добре и ще усещат поддръжката на общината. Ще работим за това София да бъде оня град, с който всеки от нас да се гордее ”, добави той.

От своя страна Кирил Петков  благодари " и на другите десни гласоподаватели, които са отвън нашите планове ". " Въпреки, че множеството гласоподаватели на ГЕРБ гласоподаваха за Ваня Григорова, хората които гласоподаваха за дясна София и от ГЕРБ, и от „ Синя София “ - направиха тази разлика. Във Варна дадохме обещанието, че Варна ще е се ръководи от варненци. Решенията за Варна ще се взимат в кметския кабинет и Общинския съвет. Не по хотели или партийни централи ", безапелационен бе съпредседателят на Политическа партия. 

" Пазарджик сподели, че няма цитадела в България, която да е по-силна и по-голяма от желанието на хората за смяна. Това, което се случи там, е образец по какъв начин тази смяна може да отиде във всяко кътче на България.  Хората в Благоевград споделиха, че тяхното бъдеще може да бъде друго. Искрата, която запалихме преди три години, към този момент пламна. Близо 1/3 от всеки българин ще бъде ръководен от кмет от нашата коалиция. Това е една огромна отговорност ", добави Петков. 

От своя страна и съпредседателят на Демократична България военачалник Атанас Атанасов също благодари на излезлите да гласоподават за " нашите претенденти за кметове и общински съветници ". " Не беше елементарно в тази феодална  страна да се появи храброст. Благодарности на нашите деятели, които бяха членове на изборните комисии, тъй като това беше тежък труд. Пожелавам на нашите кметове и общински съветници да осъзнаят отговорността си пред локалните общности за повишение благосъстоянието на българското общество ", уточни той. 

И добави: " Трябва да работим доста за доверието в институциите. Избирателната интензивност беше ниска, което демонстрира, че в огромни елементи на българското общество има съмнение в институциите. За това имаше справедливи и субективни аргументи като абсурда преди първия тур, поради който беше отнето правото на жителите да гласоподават с машини. Институциите, които имат отношение и отговорност към тази тематика да изследват обективно всички обстоятелства и да се потърси отговорност ", безапелационен бе Атанасов. 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР