Искам да отида в космоса, но не като турист, а

...
Искам да отида в космоса, но не като турист, а
Коментари Харесай

Савина Илиева: Искам да отида в космоса, но не като турист

„ Искам да отида в космоса, само че не като екскурзиант, а да свърша нещо потребно там. Той сплотява хората в една обща идея – за проучвания отвън Земята, за разкриване на различен живот и друга обитаема планета, тъй като нашата няма да ни поддържа постоянно. Но космосът и разединява. Използват се огромни естествени запаси за производството на роботи и машини. Много хора считат, че те би трябвало да бъдат вложени в изработката на нещо потребно тук на Земята, което повдига разногласия. “

Това съобщи пред „ Българска телеграфна агенция “ осмокласничката Савина Илиева от Русе, която завоюва цялостна стипендия за присъединяване в учебно-тренировъчния лагер Space Camp Turkey в Измир. Той ще започва в края на месец юли и ще продължи 30 дни, през които за участниците са планувани лекции, симулатори, както и други просветителни игри

Савина показа, че е била стимулирана да взе участие в състезанието от своя другар, който предходната година е бил измежду спечелилите стипендията и е останал доста удовлетворен от визитата си в Турция.  

„ Мисля, че в космоса има различен тип живот. Според мен не сме единствените същества, които мислят рационално и са достигнали някаква еволюция. Някъде там, в тъмнината, има още нещо “ , показа осмокласничката. 

Савина Илиева дава обещание да направи доста фотоси от лагера и да опише в детайли всичко, когато се върне в България в края на лятото.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР