Искам да направите това, което софиянци очакват от нас. Това

...
Искам да направите това, което софиянци очакват от нас. Това
Коментари Харесай

Борисов събра актива на ГЕРБ, поиска идеи за дигитална столица

Искам да извършите това, което софиянци чакат от нас. Това сподели министър председателят в оставка Бойко Борисов на среща с актива на ГЕРБ в София. Той изиска от тях да му показват концепциите си за цифрова столица. Пред тях той посочи, че са създали доста - метрото, булеварди, тангенти, само че в този момент желае София да стане съвременен град.

Столичният кмет Йорданка Фандъкова прикани " час по-скоро да се одобри Планът за възобновяване ". В отговор Борисов съобщи: " Те от План за възобновяване не се интересуват ".

" Направихме доста - тангенти, булеварди, кръгови, мостове, фонтан, даже нямаше работещ като пристигна ти. Тогава ние оправихме цялата инфраструктура, чак до Автомагистрала " Люлин ". Имаме с какво да се похвалим и още две години и половина желая да работите, както до момента. После ще представим и нови кметове, както представихме нови министри ", сподели Борисов за проектите за развиване на ГЕРБ.

" Направихме детски градини, учебни заведения, паркове, само че софиянци постоянно желаят още. Сега всеки е с телефон и може с него да си купи билет, да си заплати налозите. Сега е време да превърнем София в съвременен и цифров град. Това желая от вас - да го извършите и по тази причина желая да кажете какво е направено в тази сфера и какво ще вършиме ", сподели Борисов.

Георги Георгиев юрист и учител в СУ по комерсиално право, зам.-кмет по финанси пръв взе думата и на въпрос на премиера посочи: " Аз не възприемам по какъв начин и за какво Демократична България и Българска социалистическа партия в общинския съвет не желаят да продължим метрото и би трябвало за такива съществени неща да спорим ".

Георгиев сподели на премиера приложението, с което цифрово се купуват билети за цялата градска мрежа.

" 82 000 са регистрирани консуматори и имаме близо 400 000 транзакции. Разписанието и всичко за превоза също се вижда в това приложение. Може да се възнамерява и маршрут, както е във всички европейски столици ", посочи той и сподели, че може да се избере и най-бързия маршрут и се вижда по кое време в действително време има закъснение и хората не би трябвало да чакат по спирките.

" Това е смяна, която се случва всеки ден в София и е значимо да се знае. До края на годината ще има и модел на пътешестване за време и електронно таксуване ", сподели Георгиев.

 
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР