Иска ни се пералнята машина винаги да пере добре и

...
Иска ни се пералнята машина винаги да пере добре и
Коментари Харесай

Как да удължите живота на пералнята?

Иска ни се пералнята машина постоянно да пере добре и да ни служи дълго време. Но за задачата трябв пъкъла спазвате няколко значими правила, които ще ви обезпечат в действителност добре работеща пералня машина за дълги години.

 

Не препълвайте пералнята машина. Това единствено натоварва мотора и барабана, от което може да последва щета. Освен това, когато пералнята е претъпкана, облеклата няма да се изперат по този начин добре. 

Не прекалявайте с количеството перилен препарат. Когато той е допълнително има възможност да не се изплакне добре и да остане част от него по фугите и уплътненията в пералнята, както и да се отсрочи по вътрешността на маркучите. Образува се сивкава каша, която, в случай че не се мие постоянно, може да образува петна по светлите облекла. 

 

 

 Добави изложение

 

Центрофугирайте на по-ниски обороти. Техниците поучават да не пускате пералнята на оптималните обороти за центрофугиране. Това единствено ще пренатовари мотора и барабана и ще смачка облеклата по този начин, че ще бъдат сложни и за изглаждане. 

Редовно почиствайте уплътненията, чекмеджето и филтъра на пералнята машина. По тях се натрупва прахуляк за пране и други отлагания, които елементарно могат да замърсят прането или пък да са причина за неприятната миризма на прането и пералнята. Ето за какво постоянно изваждайте и усърдно измивайте чекмеджето на пералнята. Също почиствате уплътненията на вратата, както и филтъра, който се долу в предната част на пералнята. 

 

 

 Добави изложение

 

Редовно почиствайте със специфични препарати за пералня. Обикновено това е прахче, което се слага непосредствено в барабана, а пералнята се пуска на стратегия с висока температура без облекла в нея. Правете тази профилактика един път на 3-4 месеца. 

Не слагайте белина в пералнята. Мнозина настояват, че това е най-хубавия метод да премахнете неприятната миризма от пералнята, както и да се справите със нечистите маркучи и уплътнения. Но белината е прекомерно сериозен химикал, с цел да жертвате пералнята си. Няма гаранция, че белината няма да съсипе уреда. Вместо белина изпозлвайте оцет в огромна доза и сода за самун. 

 

Източник: rozali.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР