Иска да улесни синхронизацията между смартфони и компютриБраузърът Edge скоро

...
Иска да улесни синхронизацията между смартфони и компютриБраузърът Edge скоро
Коментари Харесай

Microsoft подготвя Edge браузър за Android и iOS

Иска да улесни синхронизацията сред смарт телефони и компютри

Браузърът Edge скоро ще стане наличен и за потребителите на мобилни устройства

Мобилни версии на браузъра Edge за платформи Android и iOS ще излязат до края на настоящата година, заяви френското издание FrAndroid, базирайки се на източници от Microsoft.

Твърди се, че Edge, който сега е браузър по дифолт в Windows 10, ще стане кросплатформен, с цел да разреши на потребителите синхронизация сред мобилни устройства и районен съд, включително на табове и отметки. Освен това мобилният Edge ще бъде тясно интегриран с търсачката Bing.

През 2015 година Microsoft разгласи, че не има намерение да трансформира Edge в кросплатформено приложение, само че наподобява проектите на компанията са се трансформирали, написа MSPoweruser. Компанията желае да улесни потребителите на Windows 10 при преместване на работата от районен съд на мобилни устройства и назад.
още по тематиката
Очаква се Microsoft да предприеме решителни стъпки в това направление още със идната актуализация на Windows 10, само че без мобилен браузър Edge реализацията на проекта ще бъде затруднена.

Според наблюдаващите на пазара, рестриктивните мерки, наложени от Apple за iOS, не разрешават на Microsoft да употребява на iPhone енджина EdgeHTML, който е в основата на браузъра. Всички останали браузъри за iOS разчитат на WebKit, основан от Apple.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР