Иск за 1 милиард лева срещу Националната агенция за приходите

...
Иск за 1 милиард лева срещу Националната агенция за приходите
Коментари Харесай

Габровец съди НАП за 1 млрд. лева

Иск за 1 милиард лв. против Националната организация за приходите е импортиран в Административния съд в Габрово от локално физическо лице.

Почти цялата претендирана сума е за нанесени вреди на здравето му, в резултат на напрежението от многочислени данъчни инспекции. Искът за обезщетение е на съображение Закона за отговорността на страната и общините за вреди.

Мартин Стефанов е управлявал компании за интернационална търговия със зърно. От 2016-а година до края на 2019-а, когато е диагностициран с тежко сърдечно заболяване, е осъществил годишни обороти от към 2 милиона лв.. Сега активността му е замразена и като физическо лице без приходи употребява правото си на безвъзмездна правна помощ.

Основанието му за предявения иск от 1 милиард лв. против Националната организация за приходите, изяснява юрист Десислава Колева: " Вследствие на продължителни неоснователни инспекции от Национална агенция за приходите, които са траяли към 3 години се е влошило неговото здравословно положение дотам, че има заплаха за живота му ".

Национална агенция за приходите е направила десетки инспекции на компаниите на Мартин Стефанов. Съставила му е 18 акта и наказателни постановления. След правосъдно оборване 16 от тях са анулирани като незаконосъобразни.

Тази информация, изложена в исковата молба, Стефанов удостовери за БНР в телефонен диалог и посочи, че се намира в Германия, където сега организира медицински проучвания.

Ищецът показва, че средствата, нужни за лекуването му, са прекалено много, а юристът му за пръв път съставлява клиент с иск за толкоз огромна сума: " Самият той е наясно, че сумата е стряскащо огромна, само че човешкото здраве няма цена. В последна сметка, съдът е този, който ще дефинира дали има съображение да я получи и дали да я получи в този размер ".
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР