Иск срещу КАТ е заведен в Хасковския административен съд от

...
Иск срещу КАТ е заведен в Хасковския административен съд от
Коментари Харесай

Спечелил по казуса Олимпик студент съди КАТ

Иск против КАТ е заведен в Хасковския административен съд от 22-годишния димитровградчанин Александър Ангелов, който м.г. завоюва дело по проблема с банкрутиралия осигурител " Олимпик ". Както първи писахме, районните магистрати анулираха наложената от Пътна полиция санкция от 400 лева на Алекс за липса на застраховка " Гражданска отговорност ". Това даде съображение на младежа да си търси от КАТ направените разходи. Така упълномощеният от Ангелов юрист Христо Маргаритов внесе иск за 1000 лева в съда.

Случаят е от 9 септември м.г., когато Александър бил спрян за инспекция в регионалния град. Той карал маздата на майка си, когато двама униформени му поискали да показа полицата си за наложителната " Гражданска отговорност " на автомобила. Той подал документа, формиран от " Гарант Про " ЕООД - медиатор на застрахователна компания " Олимпик " АД.

" Макар в полицата и контролния ваучър към нея ясно било упоменато, че тя изтича на 17 декември т.г., чиновниците на реда обявиха след информация по таблет в осведомителната база данни на Министерство на вътрешните работи, че застраховката ми е невалидна. Така трябвало да остана, с цел да изчакам различен екип да дойде, с цел да ми сформира акт ", показа тогава Алекс. Наложило се той и негова пътничка да чакат над час и половина - от 2:05 до 3:40 часа, с цел да се отзове съответният екип и да започва процедурата по съставянето на акта.

" През това време използвах мобилното си устройство, с цел да се уведомя какво тъкмо се случва, и разбрах за отнемането на лиценза на ЗК " Олимпик " АД, за което майка ми като собственичка на леката кола в никакъв случай не е била известена. Голяма част от август прекарах в чужбина и не съм имал опция да проследявам осведомителните медии в България. Мисля, че актът не е морално обективен. Тази преживелица ме накара да схвана за какво от ден на ден от моите връстници напущат България, в която регулаторните институции и органите на реда работят против жителите, вместо да им спомагат и поддържат ", споделя младежът, който учи и работи в Америка. При съставянето на акта той написал и несъгласие към него.

2-3 дни след излизането на наказателното разпореждане на Ангелов му се наложило да замине за Щатите. Той платил наказателното разпореждане, с цел да може да получи талона на возилото. Недоволен от станалото, упълномощил и юрист, който да отнесе проблема пред районните магистрати в Хасково.
В съответния случай съдът смята, че липсва виновност от страна на жалбоподателя.

" Деянието е осъществено отговорно, когато е съзнателно или по неволя. При умишленото действие деецът осъзнава общественоопасния темперамент на действието, планува настъпването на общественоопасните последствия и желае или позволява този резултат. Без виновност няма и отговорност ", написа в решението на Темида, с което на 15 октомври 2018-а актът на димитровградчанина бе анулиран.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР