iSelfCheck помага на компаниите да осигуряват безопасни работни места(снимка: Сирма) Българската

...
iSelfCheck помага на компаниите да осигуряват безопасни работни места(снимка: Сирма)
Българската
Коментари Харесай

Български софтуер ще следи здравето на служителите в САЩ


iSelfCheck оказва помощ на фирмите да обезпечават безвредни работни места
(снимка: Сирма)

Б ългарската софтуерна компания Сирма сътвори новаторска система, която улеснява по-безопасното завръщане на работа на екипите и взаимните дейности на работодатели и чиновници за обезпечаване на по-здравословно работно място. Софтуерът е предопределен за клиенти на американския пазар, оповестиха от разработчика.

„ В актуалната обстановка двата съществени целта за компаниите са свързани с запазване здравето на чиновниците им и запазването на бизнеса, което от своя страна би подсигурило и работните места. Нуждата от обществена отдалеченост постоянно слага тези две цели в несъгласие и нашето ново решение iSelfCheck има за цел точно тяхното реализиране, без взаимни отстъпки в нито едната посока ”, описа Деян Ненов, изпълнителен шеф на Sirma USA.

Понякога носенето на маска, непрекъснатата стерилизация на офисите и спазването на отдалеченост не е задоволително, с цел да се подсигурява, че болестта е под надзор и работните места са безвредни. iSelfCheck улеснява чиновниците в техните старания да се самонаблюдават и да са осведомени за всички признаци, като в същото време оказват помощ на фирмите да обезпечават безвредни работни места, разясни Ненов.

е композиция от мобилно приложение за самоконтрол на чиновниците, администраторски панел за изцяло ръководство на офис присъствеността и термокамера, която се слага на входа на офисите.

Всеки ден, преди даден чиновник да влезе в офиса, той би трябвало да се сертифицира независимо през мобилното приложение, отговаряйки на набор от въпроси за положението му. Това изследване лишава не повече от 10 секунди. Самите въпроси могат елементарно да се трансформират всякога, когато се появи информация за нови значими признаци. По този метод, компанията може да отговори в действително време на изменящата се, от време на време на ежедневна база, информация от държавните институции по тематиката.

Преди да влезе в офиса, служителят се сертифицира, отговаряйки на набор от въпроси
(снимка: Сирма)

Ако изследването покаже, че е налице композиция от признаци, които могат да бъдат свързани с Covid-19, мобилното приложение учтиво ще помоли служителя да си остане вкъщи. Тези от чиновниците, които са заявили, че са в положително здраве и имат позволение да посетят офиса, получават QR код, който се употребява като неповторим идентификационен номер за достъп до офиса. Сканирайки QR кода на особено създаден читател, чиновниците минават през термокамера, която е сложена на всеки вход на офис постройката и изпраща информация до администраторския панел.

От Сирма прецизираха, че софтуерът iSelfCheck ръководи политиките за достъп до дадени фирмени местоположения, а не е обвързван с медицински и здравни препоръки или рекомендации.

Въпреки че е основан съответно в подтекста на Covid-19 пандемията, iSelfCheck може да се трансформира и в дълготрайно решение за фирмите да подобрят контрола на достъпа, както и да ръководят по-добре здравословното положение на чиновниците в действително време. Системата е лесна за приложимост и в същото време генерира скъпи доклади в действително време за здравния статус на екипа, което може да има позитивен резултат в дълготраен проект, по отношение на други епидемии и обстановки.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР