Ирландия не може да бъде удовлетворена от обещанията на Великобритания

...
Ирландия не може да бъде удовлетворена от обещанията на Великобритания
Коментари Харесай

Ирландия е готова да разгледа всякакви британски предложения за границата след Брекзит

Ирландия не може да бъде задоволена от обещанията на Англия за граничния режим след Брекзит, само че е подготвена да изслуша всевъзможни оферти на държавното управление в Лондон по този въпрос, сподели през днешния ден ирландският министър председател Лио Варадкар, представен от Ройтерс.

" Спокоен съм, има още време до 31 октомври ", означи той, само че добави, че първо желае да изчака и да види по какъв начин ще се развият събитията през идната непредвидима седмица в английския парламент.

Въпросът за ирландската граница остава едно от основните трудности към реализиране на съглашение за изискванията на Брекзит сред Лондон и Брюксел. Британското държавно управление се притеснява от защитния механизъм - така наречен " бекстоп ", очакван с плана за контракт сред кралството и Европейския съюз, който би трябвало за известно време да подсигурява оставане на Северна Ирландия в митническия съюз на Европейски Съюз и в единния европейски пазар, откакто Англия напусне съюза.

Според премиера Борис Джонсън " бекстопът " в този си тип, за който упорства Брюксел, ще бъде " антидемократичен и неподходящ на суверенитета на Обединеното кралство като страна ", тъй като допуска, че Северна Ирландия за неопределен срок ще остане в единния пазар, само че от него ще излязат останалите елементи на кралството.


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР