Иранският президент Хасан Рохани обяви, че страната му спира да

...
Иранският президент Хасан Рохани обяви, че страната му спира да
Коментари Харесай

Иран спира да изпълнява трета група задължения по ядрената сделка

Иранският президент Хасан Рохани разгласи, че страната му стопира да извършва трета група свои отговорности по интернационалното съглашение за нуклеарната ѝ стратегия.

Иран ще се откаже от всички ограничавания на проучванията и разработките за потребностите си в региона на обогатяването на уран. Той по-конкретно ще стартира да създава центрофуги с по-голям потенциал за обогатяване на уран, разгласи иранският президент по държавната телевизия нощес, представяйки " третия стадий " от проекта.

Съгласно нуклеарната договорка със международните сили от 2015 година Иран получи право да резервира лимитирани количества центрофуги от първо потомство в два нуклеарни реактора, напомня Ройтерс.

Иранският президент акцентира, че страната му ще спре в петък да извършва трета група свои отговорности, защото " ние не постигнахме резултата, който искахме ", в границите на подетата неотдавна от Франция дипломатическа самодейност за избавяне на съглашението.

Малко по-рано специфичният делегат на Съединени американски щати за Иран Брайън Хук изключи отменянето на действието на каквито и да било американски наказания за улеснение на отпущането на кредитна линия на Иран в границите на френската самодейност, отбелязва Франс прес.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР