Иранският президент Хасан Рохани обеща възможно най-бързо възстановяване на районите,

...
Иранският президент Хасан Рохани обеща възможно най-бързо възстановяване на районите,
Коментари Харесай

Рохани обеща бързо възстановяване на районите, пострадали от земетресението​

Иранският президент Хасан Рохани даде обещание допустимо най-бързо възобновяване на регионите, понесли най-големи опустошения при мощното земетресение с магнитуд 7,3 в неделя, заяви Асошиейтед прес.

 © Българска телеграфна агенция
Рохани, който посети през днешния ден тежко потърпевшата провинция Керманшах, сподели, че администрацията му възнамерява да подкрепи възстановителните работи с помощи и заеми. Иранският президент благодари на страните, които са изразили съболезнования за над 400-те жертви и хилядите ранени.

Властите оповестиха, че са разрушени повече от 12 000 жилища и доста от локалните поданици към момента имат потребност от палатки и одеяла. След краткотрайно спиране на издирвателните работи през нощта спасителите продължиха през днешния ден да претърсват остатъците от рухналите здания. Най-тежко наподобява е потърпевш обитаемият с кюрди град Сарпол е Захаб, в планината Загрос на границата с Ирак.
 Ден на народен печал след разрушителното земетресение в Иран Ден на народен печал след разрушителното земетресение в Иран
Приключиха избавителните интервенции в потърпевшите от мощното земетресение региони в Иран. Обявен е ден на народен печал. Загиналите досега са най-...
 © БТА
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР