Иранският футболист Амир Наср-Азадани беше осъден на 16 години затвор

...
Иранският футболист Амир Наср-Азадани беше осъден на 16 години затвор
Коментари Харесай

„За участие в заговор срещу Бога“: Ирански футболист, осъден на 16 години затвор

Иранският футболист Амир Наср-Азадани беше наказан на 16 години затвор за присъединяване в национални митинги, оповестиха локални медии.

26-годишният мъж беше приет за отговорен в „ присъединяване взаговор против Бога “ по отношение на убийството на трима чиновници по сигурността в град Исфахан на 16 ноември, съгласно осведомителна организация Tasnim, която е обвързвана с Корпуса на гвардейците на ислямската гражданска война (IRGC).

Местните вести сочат, че признанието му е било наложително, като на членовете на фамилията му е подредено да мълчат.

Трима други протестиращи бяха наказани на гибел в същия развой, който правозащитни групи нарекоха машинация.

Определенията са преюдициални и подлежат на обжалване пред Върховния съд.

Бивш съотборник на Наср-Азадани по-рано сподели, че правосъдното решение е неуместно.

„ Познавайки характера на Амир, той би отишъл на митинг... той и приятелите му биха се застъпили за главните права, за правата на дамите, несъмнено, тъй като той е от хората, които се грижат за другите. Но не го виждам да го прави война против Бог или нещо такова “, съобщи Себастиан Страндвал. Капитанът на VPS Vaasa показа, че макар че неговият другар може да е взел участие в демонстрациите, той не има вяра, че би направил акт на принуждение.

Снимка: Twitter

Иран екзекутира четирима поради демонстрации

Това се случва, откакто Иранекзекутира двама мъже,осъдени за хипотетично ликвидиране на паравоенен доброволец по време на проява, с което общият брой на изтезанията от началото на демонстрациите през септември доближи четири.

Общонационални митинги избухнаха поради гибелта в ареста наМахса Амини,22-годишна жена, коато беше задържана от иранската морална полиция за хипотетично нарушение на прецизния дрескод на Ислямската република.

Много дами са участвали на митингите, постоянно без наложителното було на главата с хиджаб във връзка със гибелта на Амини.

Трибуналите са мощно подложени на критика

Трибуналите на упрекнатите за присъединяване в митингите бяха мощно подложени на критика.Те не разрешават на съдените сами да избират юристи или даже да видят доказателствата против тях.

Amnesty International съобщи, че правосъдните процеси " не наподобяват на свястно правосъдно произвеждане ".

Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР