Иранските военни започнаха в сряда военноморски учения с ракети с

...
Иранските военни започнаха в сряда военноморски учения с ракети с
Коментари Харесай

Иран започна ракетни учения на фона на нарастващо напрежение със САЩ

Иранските военни започнаха в сряда военноморски учения с ракети с дребен обхват , заяви иранската държавна телевизия, на фона на напрежение сред враговете Техеран и Вашингтон, оповестява " Ройтерс ".

Иран има една от най-големите ракетни стратегии в Близкия изток , разглеждайки такива оръжия като значима възпираща и ответна мощ против Съединени американски щати и други съперници при положение на война.

Западът гледа на ракетите на Иран по едно и също време като стандартна военна опасност за районната непоклатимост и като вероятен механизъм за нуклеарни оръжия , в случай че Техеран ги създаде.
 Революционната армия на Иран откри подземна ракетна база в Персийския залив
Революционната армия на Иран откри подземна ракетна база в Персийския залив

Мястото въз основата се пази в загадка

Произведеният в Иран боен транспортен съд " Макран ", който държавните медии дефинираха като най-големия боен транспортен съд на Иран с хеликоптерна площадка, и ракетоносецът " Зерех " (броня) вземат участие в двудневните учения в Оманския залив .

Напрежението сред Съединени американски щати и Иран се усили от 2018 година, когато президентът Доналд Тръмп се отхвърли от нуклеарната договорка от 2015 година и Съединените щати възвърнаха глобите, с цел да притиснат Иран да контракти по-строги ограничавания на нуклеарната си стратегия, създаването на балистични ракети и поддръжката за районни прокси сили.

През последните години имаше периодически борби сред иранските военни и американските сили в Персийския залив, където Техеран организира годишни учения за опълчване на " непознати закани ".
 Иран тества безпилотни самолети на военни учения
Иран тества безпилотни самолети на военни учения

Иран и районните му съдружници от ден на ден разчитат на безпилотни самолети

Миналата седмица във водите на Персийския залив и задържа екипажа му на фона на напрежението сред Техеран и Сеул поради ирански средства, замразени в южнокорейските банки поради глобите на Съединени американски щати.

В началото на 2019 година Иран ускори напрежението в най-натоварения петролен път в света, като .

Това се случи две седмици откакто английски боен транспортен съд край Гибралтар задържа ирански танкер , пренасящ 2,1 млн. барела лек недопечен нефт за Сирия, в нарушаване на интернационалните наказания против Дамаск. Иранският водач аятолах Али Хаменей разгласи тогава, че страната му ще отмъсти за .
 Иран
Иран " скочи " на Помпео, отхвърля връзки с " Ал Кайда "

Държавният секретар завършва пагубна кариера, съгласно Техеран
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР