Ирански отшелник познат като най-мръсният мъж на света“ почина на

...
Ирански отшелник познат като най-мръсният мъж на света“ почина на
Коментари Харесай

„Най-мръсният мъж на света“ почина на 94 г. няколко месеца след първата си баня


Ирански аскет прочут като „ най-мръсният мъж на света “ умря на 94-годишна възраст. Според локални медии Аму Хаджи не се къпал в продължение на повече от 50 години.

Хаджи, затрупан целия в отпадъци и чернилка, живеел в дребна колиба в Иран. Според локалните прочувствени проблеми в младостта му го отказали от къпането и по този начин мъжът не бил употребявал вода и сапун над 50 години.

През 2014 година ирански медии вършат репортаж за Хаджи, съгласно който мъжът се хранел основно със починали около пътя животни и пушел лула с скотски екскременти. Той вярвал, че в случай че се изкъпе, ще се разболее. На репортажа се виждало също, че пуши по няколко цигари по едно и също време.

Преди няколко месеца локалните поданици го убедили да се изкъпе за първи път, оповестява иранската новинарска организация.

След гибелта на Хаджи неофициалният връх е за индиец, който също не се е къпал през по-голямата част от живота си. През 2009 година „ Хиндустан таймс “ оповестява за мъж, който живее покрай свещения град Варанаси, който не се е къпал в продължение на повече от 30 години в опит да „ спре всички проблеми пред индийската нация “. Той отказвал вода, като всяка вечер запалвал огромна клада, пушел марихуана, заставал на един крайник и се молел на Шива.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР