Ирански хакери са проникнали в мрежата на неназована федерална правителствена

...
Ирански хакери са проникнали в мрежата на неназована федерална правителствена
Коментари Харесай

Ирански хакери са копаели криптовалута в САЩ

Ирански хакери са проникнали в мрежата на неназована федерална държавна организация на Съединени американски щати и са откраднали паролите в мрежата, като са конфигурирали програмен продукт за генериране на криптовалута.

Това заяви Агенцията за киберсигурност и инфраструктурна сигурност на Съединени американски щати (CISA).

Посочва се, че въпреки хакерската офанзива да е почнала през февруари, чиновниците на Министерството на вътрешната сигурност на Съединени американски щати са реагирали през юни, с цел да почистят мрежата на гражданската организация.
 Канада с нова порция наказания против Иран
Канада с нова порция наказания против Иран

Заради нарушавания на правата на индивида и доставките на дронове за Русия

" От средата на юни доникъде на юли 2022 година CISA организира интервенция за реагиране на произшествия в организацията Federal Civilian Executive Branch (FCEB), където CISA откри съмнения за интензивност на Advanced Persistent Threat (APT) ", обявиха ФБР и CISA в обществен бюлетин.

Хакерите се възползваха от добре известна накърнимост, за която CISA сигнализира през декември 2021 година и подреди на организациите да я отстранят .

Това може да послужи като образец за това, че от момента на хакването досега на откриването и оповестението му могат да минат месеци, отбелязва CNN.

Това може да е и най-новата индикация, че хакерските групи в Техеран, които постоянно са държавни реализатори, се " занимават " със схеми за самообогатяване.
 Китайски хакер източи данните на 48,5 млн. души от мобилно приложение за COVID-19
Китайски хакер източи данните на 48,5 млн. души от мобилно приложение за COVID-19

Той предложи да продаде базата данни за 4000$

Например, твърди се, че хакери са употребявали достъпа си до мрежата на държавното управление на Съединени американски щати, с цел да конфигурират програмен продукт, който създава криптовалута - евентуално потребен приход за иранските жители в изискванията на наложените наказания.

Крайният претекст на хипотетичните ирански хакери е неразбираем. CISA и ФБР не дадоха отговор незабавно на репортерите, когато бяха помолени за коментар.

Следва да се добави, че иранското държавно управление постоянно отхвърля изказванията за хакерство.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР