Иранската полиция започна разследване по повод разпространен видеозапис, показващ полицаи,

...
Иранската полиция започна разследване по повод разпространен видеозапис, показващ полицаи,
Коментари Харесай

Иранската полиция казва, че разследва побой върху демонстрант

Иранската полиция стартира следствие във връзка публикуван видеозапис, показващ служители на реда, които нанасят недодялан побой на мъж. Клипът се появи на фона на митинги в страната след гибелта на арестувана от нравствената полиция млада жена, заяви нощес публична държавна медия, представена от Франс прес.

Демонстрациите започнаха, откакто на 16 септември 22-годишната Махса Амин умря след три дни арест поради " неуместно облекло ".

Кратко видео, снимано нощем с мобилен телефон и публикувано посредством обществените мрежи, демонстрира екип мотоциклетисти от полицията за битка с вълнения, които бият с палки и ритат мъж, прострян в една уличка.

Заобиколен от десетина униформени служители на реда, мъжът се пробва първоначално да защищити главата си с ръце, до момента в който служителите на реда не престават да го бият пред погледите на свои сътрудници.

Няколко секунди по-късно се чува изстрел и един служител на реда прегазва мъжа два пъти с мотоциклета си. Накрая екипът се отдалечава от безжизненото тяло.

" Незабавно бе издадена специфична заповед да се проверява по кое време и къде тъкмо е станал случаят и да се разпознават нарушителите ", съобщи полицията в официално съобщение посредством формалната организация ИРНА.

" Полицията въобще не утвърждава агресивното и извънредно държание и ще постъпи с нарушителите съгласно разпоредбите ", прибавиха органите на реда.

По време на демонстрациите бяха убити десетки хора, както участници, по този начин и сътрудници от силите за сигурност. Имаше и стотици задържани, в това число дами.

Българска телеграфна агенция
Още по темата
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР