Иранската авиокомпания Aseman Airlines потвърди смъртта на 66 души на

...
Иранската авиокомпания Aseman Airlines потвърди смъртта на 66 души на
Коментари Харесай

Потвърдена е смъртта на всички пътници в разбилия се ирански самолет

Иранската самолетна компания Aseman Airlines удостовери гибелта на 66 души на борда на самолета, който се разруши през вчерашния ден в югоизточен Иран. Местната организация Исна заяви, че самолетът още не е открит.

" Все още нямаме никакъв достъп до мястото на злополуката и не можем да потвърдим с акуратност броя на жертвите ", съобщи Мохамед Табатабай, управител на връзките в самолетната компания, пред Исна. 

Загинали са 60 пасажера, измежду които и едно дете, и шестимата членове на екипажа. През деня за малко се появи вяра, че има оживели от злополуката.

В издирването са се присъединили 70 планински катерачи. Операцията обаче беше спряна краткотрайно, защото композиция от нощ, мощен снеговалеж, мощен дъжд и мощен вятър направиха търсенето на авариралия самолет невъзможно. Хеликоптерите също не могат да летят. Районът е недостъпен за коли за спешна помощ.

Иранската организация Табнак заяви, че трима души са изпуснали полета. Единият решил да не лети поради метеорологичната прогноза за доста неприятно време. Други двама го пропуснали инцидентно - единият, гръцки сеизмолог, се забавил поради гигантско запушване в Техеран.

Машината изчезна от радарите 50 минути след излитането и се разруши в мъчно наличен планински регион покрай град Семиром, на 500 км от Техеран и на 25 км от Ясудж, където трябвало да кацне, заяви представителят на избавителната работа Мохтаба Халеди. 

 

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР