Иран снабдява Русия с плаващи бомби и вероятно се готви

...
Иран снабдява Русия с плаващи бомби и вероятно се готви
Коментари Харесай

Институт за изследване на войната: Иран играе мръсна игра срещу Украйна

Иран доставя Русия с плаващи бомби и евентуално се готви да й съобщи балистични ракети с дребен обхват на деяние. Това се показва в последния си разбор Американският институт за проучване на войната (ISW), заяви „ TVP World ”.

Експертите на ISW оповестяват, че съветските сили все по-често употребяват плаващи бомби, в това число модифицирани авиационни бомби като FAB-500, KAB-500 и RPK-500, оборудвани с съставни елементи за плаващи бомби. Те най-често се употребяват в секторите на фронта в Луганск и Херсон.

Анализаторите от мозъчния концерн се базират и на изказването на представителя на Съвета за национална сигурност на Съединени американски щати Джон Кърби, който съобщи, че Иран доставя на Русия плаващи бомби и може би се готви да трансферира балистични ракети с дребен обхват.

ISW посочи в отчета си, че не е ясно дали Кърби е имал поради, че Иран доставя на Русия единствено съставни елементи за плаващи бомби или цели бомби.

Бомбата с плаващ резултат (известна също като бомба с изчаквателна позиция) е оръжие, оборудвано с повърхности за ръководство на полета, което му обезпечава по-плоска, плъзгаща се траектория спрямо стандартната бомба. Това разрешава бомбата да бъде пусната на разстояние от задачата, а не непосредствено над нея, което разрешава сполучлива офанзива, без да се излага самолетът, който пуска бомбата, на евентуална противовъздушна защита.

През август ISW заяви, че Иран създава разнообразни плаващи бомби, като главните модели включват Ghaem (с дребен обсег), Sadid, Balaban и Jasin (последната е с огромен обсег). Те могат да бъдат пренасяни от безпилотни самолети като Shahed-131 и 136, които Иран доставя и на Москва. Руските самолети Су-25 също могат да носят ирански плаващи бомби.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР