Иран, Сирия и Либия се присъединяват към обичайните руско-германски въпроси

...
Иран, Сирия и Либия се присъединяват към обичайните руско-германски въпроси
Коментари Харесай

Меркел отива при Путин заради Близкия изток

Иран, Сирия и Либия се причисляват към нормалните руско-германски въпроси и протичащото се в Украйна в диалозите на президента Владимир Путин и канцлера Ангела Меркел, които се чакат през днешния ден в Москва.

Поканата пристигна от Путин и бе обявена от Кремъл часове откакто Съединените щати оповестиха, че дрон е ликвидирал иранския пълководец Касем Солеймани. Тогава съветското президентство сподели, че работната среща е за разискване на интернационалните проблеми. Говорителят на Меркел пък изясни, че в делегацията ще пътува и външният министър Хайко Маас, който участваше в диалози с Франция и Англия за иранската нуклеарна стратегия. Ислямската република се отхвърли да извършва още няколко условия в нуклеарната договорка в края на предходната седмица.

Разговорът ще е за иранската рецесия, написа сп. " Шпигел ". Макар да свързва срещата с убийството на Солеймани, списанието цитира и известието на Кремъл, съгласно което ще бъдат разисквани и обстановката в Сирия (където Турция и Русия пробват да наложат помирение в Идлиб), Либия (която от ден на ден се трансформира в полесражение на непознати играчи) и Украйна (заради която преди месец имаше среща в " нормандски " формат).

Според в. Taz " в сериозното време Германия и Русия се нуждаят едни от други. Берлин знае за опциите за въздействие на Русия в Иран ", а " Москва се надява да повлияе на Съединени американски щати посредством германците. "

Газопроводът " Северен поток 2 " също е допустима тематика. Германия твърдо се застъпва за плана, само че американските наказания може да са проблем за немския бизнес и съгласно съветски откриватели Путин ще желае да знае дали Берлин може да промени позицията си за плана вследствие на това.

На 20 декември Съединени американски щати подписа бюджета за защита за 2020 година, в който бяха планувана опция за налагане на наказания поради газопроводите " Северен поток 2 " и " Турски поток ". Заради тях Вашингтон прикани фирмите, участващи в строителството, да го прекратят.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР