Иран се надява, че в Източна Сирия ще бъдат предприети

...
Иран се надява, че в Източна Сирия ще бъдат предприети
Коментари Харесай

Иран изрази надежда САЩ да бъдат изтласкани от Източна Сирия

Иран се надява, че в Източна Сирия ще бъдат подхванати " съществени стъпки ", с цел да се " изгонят окупиралите американци ", сподели най-високопоставеният консултант на висшия лидер на страната, представен от " Ройтерс ".

" Районът източно от Ефрат е доста значим, " сподели на конференция в Дамаск Али Акбар Велаяти, откакто изрази вяра, че северозападният град Идлиб ще бъде освободен " доста скоро " от бунтовници.

На изток от река Ефрат (както и дребен регион на западния ѝ бряг) са ситуирани американски сили, дружно с кюрдско-арабската коалиция Сирийски демократични сили (SDF). Според Велаяти би трябвало да бъдат взети ограничения за " освобождение " на тези региони от Съединените щати.

Това е още едно предизвикателство към американският президент Доналд Тръмп, който към този момент се закани да реагира на известията за химическа офанзива в град Дума, отбелязва " Ройтерс ". Тръмп обаче сподели по-рано, че напускането на Сирия би трябвало да стане " доста скоро " - дни преди да заплаши с удари по сирийска територия поради офанзивата.

Според Дамаск и Москва заканите на Запада са поради успеха на сирийския режим в последния бастион на бунтовниците, Дума (в дълго следения от опозицията анклав край Дамаск Източна Гута), където, по информация на съветски медии, през днешния ден се е развял сирийски байрак, а бунтовниците изцяло са изгубили надзор.

Велаяти също посети Източна Гута в сряда и даде обещание да поддържа Сирия в лицето на " непозната експанзия ".

Всичко, което би трябвало да знаете за: Сирийската рецесия (1333)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР