Иран призова посланика на Франция и му връчи официална протестна

...
Иран призова посланика на Франция и му връчи официална протестна
Коментари Харесай

Иран протестира пред френския посланик заради карикатури в Charlie Hebdo

Иран прикани посланика на Франция и му връчи публична протестна нота от Министерството на външните работи по отношение на публикуването на “обидни ” карикатури на висшия водач на страната аятолах Али Хаменей във френското списание Charlie Hebdo, съобщи Анадолската организация.

Никола Рош е бил извикан поради обидите, се споделя в изказване на Министерството на външните работи.

“Ислямска република Иран не търпи по никакъв метод обиди към нейните светини и ислямски, религиозни и национални полезности ”, се споделя в него.

Говорителят на Министерството на външните работи Насер Кан’ани изрази решителния митинг на Иран против неприемливото деяние пред френския дипломат, като съобщи, че “Франция няма право да оправдава обиди към светините на други страни и мюсюлмански нации под предлог за независимост на изложение ”.

Кан’ани, който връчи протестната нота на дипломат Рош, съобщи, че Техеран си резервира правото да реагира по подобаващ метод на това държание.

Министерството на външните работи също по този начин съобщи, че чака френското държавно управление да направи изказване, в което да разкритикува дейностите на списанието, и да предприеме коригиращи ограничения.

Charlie Hebdo разгласява карикатури на Хаменей като част от конкурс, разгласен предишния месец, с цел да насърчи иранските демонстрации.
Източник: bg-voice.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР